Klankennest

6 concerten voor kinderen

Kindermuziek hoeft niet kinderachtig te zijn. Deze concerten bieden échte muziek, met échte muzikanten, maar dan in een kindvriendelijke setting. En dat kan al vanaf een leeftijd van enkele maanden.

1. Thelonious: jazz op kindermaat (6+)

Muzikanten van het gerenommeerde jazztrio De Beren Gieren nemen je mee in die unieke muzikale wereld van de New Yorkse jazzheld Thelonious Monk. In een indrukwekkend videodecor met beelden betrekken ze je bij Thelonious’ experimenteerdrang en tonen ze je telkens weer nieuwe kantjes van deze boeiende muzikant.

Benjamin Vandewalle zorgt voor een levendige regie en lokt de muzikanten mee in een hilarische choreografie. Na de voorstelling kan je nog zelf creatief aan de slag.

2. Klankennest: muziek en betovering voor de allerkleinsten (0+)

Klankennest is een belevenis voor baby's, peuters en natuurlijk hun ouders. In intieme, prikkelarme setting word je ondergedompeld in rustige geluiden, kleuren en beweging. Je kleintje mag naar hartelust rondkruipen en ontdekken terwijl jij op een schapenvelletje vertederd toekijkt.

11 feb 2024

Klankennest | Manta

Tessenderlo

5. Kapitein Winokio: #HALLO AARDE (3+)

We hoeven de Kapitein wellicht niet meer voor te stellen, al kon hij in dit lijstje natuurlijk niet ontbreken. Een Winokio-concert is een feest!

In deze muzikale theatershow gaat hij samen met zijn bemanning naar de ruimte om van daaruit onze aarde te inspecteren. Vanuit zijn ruimteschip bestudeert en bezingt hij de uitdagingen én de gigantische schoonheid van onze wereldbol. Deze intergalactische voorstelling draait in een baan rond de aarde. 

6. DIERenLIED (2,5+): aanstekelijke dierenliedjes

Esmé Bos en Bart Voet brengen zelfgeschreven en bestaande dierenliedjes in verschillende talen.

Zing en luister mee naar de hartverwarmende teksten over een ijdele kalkoen, een geduldige slak en een walsende walvis. Over vriendschap, over dansen en over het leven zelf. 

Meer concerten voor kinderen

Reeks
PodiumCultuur voor kinderen