Bos! Festival

6 concerten op bijzondere locaties

In een ondergrondse tunnel, in het bos of op een minigolfbaan: hier kan je deze zomer op zoek naar muziek.

 

1. Muziek en minigolf

Op Linkeroever, vlak naast de voetgangerstunnel, vind je Minigolf Beatrijs: een artistieke speeltuin met achttien minigolfbanen, die allemaal onder handen genomen zijn door een beeldende kunstenaar. Je kan er een balletje slaan, of gewoon gezellig iets drinken op het terras met zicht op de Schelde en de stad.

Elke vrijdag en zondag is er een concert: op het programma staan lokale en nationale helden, af en toe wat stand-up comedy en regelmatig een zangsessie met het eigen koor van Beatrijs. 

 

2. Wereldsterren onder een abdij

Veel muziekliefhebbers denken met liefde terug aan Casa Blanca, ooit een populair festival in de schaduw van de abdij van Hemiksem. Na een pauze van bijna tien jaar is Casa Blanca dit jaar terug, met een knaller van een line-up: onder meer The Beach Boys en Status Quo komen tussen 23 juni en 3 juli optreden in Hemiksem. Daarnaast sieren ook heel wat topmuzikanten uit eigen land de affiche, met onder meer Bart Peeters, Raymond van het Groenewoud en K3 voor de kleinste festivalgangers. 

 

3. Jef Neve in een bocht van de Schelde

Tijdens het festival STROOM laten kunstenaars hun stem horen in het klimaatdebat. Ook componist Jef Neve en schrijver David Van Reybrouck: ze schreven samen Rain Requiemopgedragen aan de slachtoffers van de overstromingen in ons land vorige zomer. 

Ze houden hun requiem boven de doopvont op een van de mooiste plekken langs de Schelde, in de bocht bij Sint-Amands. Jef Neve dirigeert zelf het orkest Casco Phil, vocaal ensemble Reflection en enkele solisten. Met een adembenemend zicht op de rivier sta je stil bij de kracht van het water en het belang van zorg voor onze planeet. 

 

4. Dansen tussen de bomen

BOS! festival is een kleinschalig, familievriendelijk en ecologisch festival in de natuur. In het prachtige Provinciedomein Bergelen in Gullegem geniet je van heel wat genres, artiesten en kunst. Bovenaan de affiche prijken Gabriel Rios, Meskerem Mees en Girls in Hawaii, naast nog een hoop andere mooie namen. 

 

5. Feest op de Velodroom

In aanloop naar het WK wielrennen, vorig jaar in september, verscheen op een braakliggend terrein in Leuven een grote houten Velodroom als decor voor de fietsfeestelijkheden. Het WK is intussen al lang voorbij, maar de velodroom is gebleven: intussen is het de ideale plek voor concerten, danslunchen, openluchtfilms en een gezellig terras

De Velodroom is ook het podium voor enkele concerten van Beleuvenissen, met gratis muziek op verschillende pleinen in de stad. Tijdens drie concertavonden luister je in juli naar de energieke grooves van Pomrad, de eerlijke muziek van songwriter Vito en de uptempo rock van Ada Oda.

 

6. Marokkaanse muziek in een ondergrondse tunnel

C-mine in Genk nodigt je dit jaar uit voor Sotto Terra: een reeks intieme concerten in de oude ventilatietunnels van de mijn. In juli is de beurt aan Elektric Jalaba, een Londense band die traditionele Marokkaanse muziek naar nieuwe dimensies brengt. Ze gaan in interactie met het ongewone decor van hun optreden en laten bijzondere klanken door de ondergrondse tunnels galmen. 

      

Meer zomerse concerten

 

Beleef weer meer

Reeks
Beleef Weer Meer