Skeelerroute

5x spelen voor volwassenen

Escape rooms, trampolineparken, rolschaatsbanen ... Op deze plekken mag je ongegeneerd het kind in jezelf naar boven halen.

1. Kroon jezelf tot ontsnappingskoning

Je laat je vrijwillig opsluiten in een ruimte vol geheimzinnige voorwerpen en andere aanwijzingen en je krijgt een uur de tijd om de weg naar buiten te vinden. Dat is het concept van een escape room. Sleutels zitten verstopt, codes moeten gekraakt worden, en intussen stapelen de raadsels en onverwachte wendingen zich op. Lukt het jullie om op tijd te ontsnappen?

6 spannende escape rooms in Vlaanderen en Brussel

Ook in Kortrijk, Gent, Leuven, Ieper, Brugge en Hasselt kan je op ontdekking met een stadsspel. 

3. Leef je uit in een trampolinepark

Salto's, ninjaparcours, stunzones, gigantische foam pits om in te duiken ... Pret verzekerd in een trampolinepark, voor jong én oud. Bovendien zijn heel wat trampolineparken  op sommige dagen ook 's avonds open, zodat volwassenen er ongestoord kunnen springen  en ravotten. 

Hier kan je gaan springen

4. Bol tussen Hasselt en Genk

Reed jij als kind ook urenlang de straat op en af met je rolschaatsen? Goed nieuws: skeeleren is helemaal terug - en veel leuker dan wandelen of fietsen. In Hasselt en Genk vind je een heel netwerk van meer dan 90 kilometer aan bewegwijzerde skeelerroutes op heerlijk vlak asfalt: stippel je eigen tochtje uit en rol langs C-mine, LABIOMISTA of een van de mooie natuurplekjes in de buurt. 

Heb je zelf geen skates in huis? Geen probleem, dan huur je ze gewoon een dagje bij Sport Vlaanderen Hasselt, inclusief beschermingsmateriaal

Als het nog wat nostalgischer mag, dan moet je naar Rollerland in Aalst: een heerlijk ouderwetse indoor rolschaatspiste mét discobar

6. Gamen, maar dan in het echt

Een klassieker op vrijgezellenfeesten en teambuildings, maar daarom niet minder leuk: paintball. Besluip je tegenstanders alvorens ze tactisch te omsingelen en uit te schakelen met een welgemikt verfschot, in een arena vol hindernissen, forten en oude olievaten.

Paintballen kan onder andere in Leuven en Gent

Reeks
ZomerNatuur en avontuur