UiT

5x avontuurlijk sporten voor durvers

Meters onder water, kilometers de lucht in of spectaculaire toeren per fiets: durvers en waaghalzen vinden vast hun gading tussen deze avontuurlijke activiteiten in eigen land.

 

1. Duik de diepte in

Ademen onder water en gewichtloos zijn: het is een bijzondere ervaring die je beleeft tijdens een duikinitiatie.

Er zijn in Vlaanderen enkele bijzondere locaties waar je de diepte in kan:

  • Transfo Zwevegem biedt een duiktank van 15 meter diep met uitdagende parcours en bouwde onderwaterstad Atlantis na.
  • In TODI in Beringen snorkel je tussen 5.000 tropische vissen. Hier kan je zelfs een zeemeermin-iniatiatie volgen.
  • In Ukkel vind je het op een na diepste zwembad ter wereld: maar liefst 33 meter. Geen tierlantijntjes in Nemo33, maar wel ideaal om te leren duiken.

 

2. Parachutespringen: in vrije val

De ultieme kick? Zonder pardon uit een vliegtuig springen, vanop enkele kilometers hoogte. Mét parachute weliswaar. Een minuutje in vrije val, en dan rustig naar beneden zweven. Voor durvers.

Skydiven kan in StabroekMoorsele, Diest en Genk. Zin om een sprong te wagen? Hou er rekening mee dat je meestal enkele maanden op voorhand moet reserveren.

 

3. Racen in Zolder

Het bekende race-circuit van Zolder is er niet alleen voor professionals - ook jij kan je er uitleven. Er ligt 4 kilometer aan strakke asfalt met 10 bochten op je te wachten.

Je kan het parcours afleggen per fiets - lekker doorrijden zonder verkeerslichten. Via Skylimit Events kan je meerijden met een racepiloot of zélf leren racen

 

4. Waterskiën of wakeboarden als een pro

Je hoeft niet naar de Middellandse Zee om per waterski of wakeboard (een soort kleine surfplank) over het water te sjezen. Een kabel trekt je voort, vanaf een boot maar vaker via een kabelbaan. Via obstakels kan je springen en - met wat oefening - spectaculaire kunstjes doen. Voor het ultieme vakantiegevoel!

Wakeboarden en/of waterskiën kan in Antwerpen, GentKnokke-Heist, Hoogstraten en Dilsen-Stokkem. 

 

5. Fietsen voor gevorderden

Het bikepark van Sport Vlaanderen Genk pakt uit met spectaculaire parcours voor BMX en mountainbike. Spectaculaire slopes en hellingen met tonnen zand en rotsblokken bieden uitdaging voor zelfs de meest ervaren sporters.

Op de geasfalteerde pumptrack van 240 meter kunnen ook skateboarders en steppers zich uitleven. Je beweegt je hier voort door een pompbeweging te maken met armen en benen - trappen hoeft niet.

 

Lees ook