Museum voor Natuurwetenschappen

5 tips voor wie de kou mist

Ben je de warme, droge zomer beu? Deze vijf activiteiten helpen je alvast uitkijken naar een heerlijk frisse herfst: van winterwarme workshops tot ijzingwekkende tentoonstellingen.

 

1. Sidderen en beven op BIFFF

Het Brussels International Fantastic Film Festival (kortweg BIFFF) schotelt je de komende dagen meer dan 100 films en andere activiteiten voor, met heel wat premières en internationale gasten op de (bloed)rode loper. Op het programma staat heel wat fantasy en science fiction , maar ook huiveringwekkende horror. Meer dan voldoende mogelijkheden om jezelf koude rillingen te bezorgen. 

Bijkomend voordeel: in de meeste filmzalen is het ook in de zomer lekker fris. 

Tot za 10 sep 2022
Afgelopen

Brussels International Fantastic Film Festival (BIFFF) - 40e editie

Laken
Film

 

2. Leren breien als voorbereiding

Altijd al willen leren breien? Dan is nu het ideale moment: net op tijd om de winter in te gaan met een zelfgemaakte muts, sjaal of (als het echt vlot gaat) zelfs een trui. Overal in Vlaanderen kan je naar cursussen, workshops of breicafés, waar je de kneepjes van het vak leert van ervaren handwerkers. 

 

3. Gezellig op het ijs

De ultieme winteractiviteit: schaatsen! Op bevroren plassen en vijvers moeten we doorgaans niet hopen, maar gelukkig zijn er ook heel wat indoor schaatspistes, die bovendien het hele jaar door open zijn. De ideale gelegenheid om ook in de zomer je muts en wanten nog eens aan te doen. 

 

4. Een muzikale bergbeklimming

Het Vlaamse muziekensemble SP!TSBERGEN neemt je mee voor een muzikale tocht naar gletsjers, fjorden en het eeuwige ijs. Ze combineren harp, accordeon, serpent en contrabas met elektronische klanken en natuurgeluiden. De muzikanten spelen spelen bovendien in een gigantische zeppelin: een bijzondere ervaring. 

 

5. Pinguïns kijken in het Museum voor Natuurwetenschappen

De hete en droge zomer die we voorgeschoteld krijgen heeft veel te maken met de klimaatverandering. In het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel leer je alles over onze planeet vroeger en nu: verdiep je in ijstijden, natuurrampen en ontdek hoe mensen en dieren al tijd tijd geëvolueerd zijn. Je bewondert er ook een meteoriet uit Antarctica en heel wat dieren van de Noord- en Zuidpool, van ijsberen tot pinguïns

 

Lees ook

Reeks
Zomer