UiT

5 tips voor dit weekend

Nog geen idee wat te doen in het weekend van 4 en 5 december? We geven vijf tips met veel muziek, lichtkunst, en ... een buitenaards festival.

 

1. De hoogmis van de dans in Brugge

In Brugge allitereert december zoals altijd met dans: tijdens het tiendaagse festival December Dance ontdek je in het Concertgebouw de allerbeste dansvoorstellingen van het moment. Belgische en internationale dansers en choreografen kijken naar de wereld met nieuwe creaties, premières en coproducties. 

 

2. Een buitenaards festival in Leuven

Wat heeft het universum voor ons in petto? En hoe kijken kunstenaars naar deze oneindige leegte, zijn mysteries en gevaren? KNAL! Planetarium Music Festival presenteert een reeks audiovisuele reizen door de kosmos op zoek naar antwoorden.

Op het Martelarenplein in Leuven staat een kosmische dome die je helemaal onderdompelt in concerten, video's en performances: door de 360°-projecties en surround geluid  duik je zo in een ander universum. Op het programma staat elektronische muziek, maar ook klassiek en pop. 

 

3. Kerstmagie in een kasteel

Het Kasteel van Huldenberg wordt de komende weken overspoeld door Kerstmagie: lichteffecten, muziek en een spannende zoektocht nemen je mee door het sprookjesachtige kasteel. Kunnen jullie alle hints verzamelen en het mysterie van de Kerstman oplossen? 

 

4. Mannenzaken in het Fomu

De nieuwste expo in het Antwerpse FotomuseumMasculinitiesis een ambitieuze groepstentoonstelling over mannelijkheid. Meer dan 50 grensverleggende internationale kunstenaars, fotografen en filmmakers van de jaren '60 tot nu tonen hun werk en stellen maatschappelijke verwachtingen en gendernormen ter discussie. De expo verwerpt de ideale man, en verwelkomt het idee van meerdere vormen van mannelijkheid. 

 

5. Mysterieuze monumenten in Sint-Truiden

Tijdens de wintermaanden worden historische gebouwen en monumenten in Sint-Truiden sfeervol verlicht. Plaatselijke kunstenaars vertellen hun verhaal met licht, videomapping en projecties, langs een route van vijf kilometer die je op je eigen tempo kan bewandelen. 

Op stap met kinderen? Tijdens een speciale zoektocht mogen jullie op zoek naar een magisch wenslichtje, in opdracht van een vriendelijke reuzenboom in het stadspark. 

    

Hier kan je ook naartoe dit weekend