Dansers in Kortrijk

5 tips voor dit weekend

Nog geen idee wat te doen in het weekend van 18 en 19 september? We geven vijf tips met veel dans, theater en circus.

 

1. Klinken op een nieuw seizoen op STUK START

Voor het eerst in anderhalf jaar weer in volle zalen zonder mondmasker: dat verdient een feestje. Leuvens cultuurcentrum STUK trapt het nieuwe seizoen af met een tweedaagse vol dans, beeld en geluid.

Verwacht je onder andere aan een heus techno-ritueel, concerten van internationale elektronica-toppers, een monumentale videowall met dans en twee zwoele clubavonden.

 

2. Boulevart: feest in Dendermonde

Festival BOULEVART palmt dit weekend de Dendermondse binnenstad in met straattheater en circus. Zaterdagavond geniet je van optredens, zondag is de stad autovrij. Er zijn voorstellingen in openlucht, animatie, marktjes en workshops. 

 

3. Vliegende kerstbomen in C-mine

Zaterdag verandert Performa 4 de hele C-mine-site in een parcours vol bizarre performances, kunstinstallaties en bands. Met vliegende bomen, paarden die een auto voorttrekken en een band verstopt in een doolhof.

 

4. DANSSTORM in Kortrijk

DANSSTORM is een gloednieuw rondtrekkend dansfestival en de eerste halte is Kortrijk. Op podia en in de straten van Kortrijk vind je het hele weekend (bijna overal) gratis dansers, voorstellingen en initiaties

Bijzonder is dat je ook zélf op het podium kan staan ... Wie durft?

 

5. Kuieren in autovrije straten

Elk jaar veroveren honderden lokale initiatieven, buurtfeesten en openluchtfestivals de straten tijdens Autoloze Zondag, in het derde weekend van september. In de grote steden maar ook in tientallen gemeenten moet de auto even wijken.

 

Autovrije Zondag: hier verover je de straat

Verder lezen 

    

Hier kan je ook naartoe dit weekend