Dromfest

5 gratis evenementen in het voorjaar

Naar een concert, festival, optreden of expo zonder je portemonnee boven te halen? Het kan! UiTX selecteerde voor jou de leukste gratis evenementen van het voorjaar.

1. Voor deze marathon hoef je niet te trainen

Zet je schrap voor een 24 uur durende tekenmarathon. Je kan er klassiek modeltekenen met potlood en papier, maar ontdek zeker ook de interactieve digitale tekenperformances met growing gifs en 3D-experimenten. Verder staan onder andere concerten, DJ's, outdoor projecties, sunrise yoga en live poëzie op het uitgebreide programma.

2. LGBTQ+ kunstenfestival

In maart nodigt Musea Brugge gastcuratoren Kim Note (fotograaf) en Maria Kleopatra (model en DJ) uit voor ‘Queer Was Here’. Verwacht je aan een indrukwekkende kunstexpo, neonlichten, drag queens en debatten op het scherpst van de snede.

3. Tromgeroffel in de stad en op straat

Op zaterdag 22 april organiseert DeBATTERIJ United een feestje van formaat. Tijdens DROMFEST trekken massa's percussionisten uit Leuven en daarbuiten door de straten. Vanaf 18u volgt een zinderend avondprogramma op het Engels Plein met Schelpenman, Remork & Karkaba, DROM & DJ Daphné

4. Beestige street art

Tijdens het kunstenfestival NAFT zoeken twintig kunstenaars interactie met elkaar, met het publiek en met de ruimtes, zowel binnen als buiten. Er is street art, maar ook installatiekunst, video, performance en beeldende kunst. Combineer zeker je museumbezoek met de street art wandelroute!

5. Een maandelijks feestje voor je lachspieren

Grappig, absurd en ontroerend interactief entertainment. Dat zijn de comedyshows van Amai. Elke maand laat deze kweekvijver voor talent een nieuwe lichting improgeweld op je los in De Vrolijke Viking. Niets is te gek en elke show is uniek.

Nog meer gratis activiteiten:

Meerdere dagen en locaties

Expo: PKP Lined Up