Familiefestivals

5 familiefestivals in de herfstvakantie

Laat je je graag meeslepen door een wonderlijke theatervoorstelling of een spectaculaire circusact? Dan hebben we goed nieuws: er zijn in de herfstvakantie enkele gezellige kleine festivals voor kinderen en families. Theater of circus, kijken of zelf meedoen? Jij kiest!

1. BIG BANG in Brussel en Antwerpen

In de herfstvakantie ontploft traditiegetrouw ook Big Bang, het festival dat jonge kinderen in contact brengt met alle mogelijke en onmogelijke vormen van muziek. Niet alleen via voorstellingen, maar ook met installaties die je mag aanraken of waarmee je zelf muziek kan maken

Je smult er van filmconcerten, punkenergie, elektro en techno met een drumstel uit pvc-buizen, verfpotten, koekenpannen, fietsbellen, bakplaten en asbakken en meer klankplezier.

2. Rode Hond: familiefeest in Leuven

Het is geen besmettelijke ziekte en ook geen vreemdgekleurde viervoeter, maar wel een groot feest voor de hele familie. Rode Hond is een aanstekelijke vierdaagse vol theater, dans, musical, film, workshops, circus, expo en literatuur.

Het Festivalcentrum vind je in de 30CC/Schouwburg, voor digitaal plezier, een photobooth en nog veel meer. Met nog 23 andere locaties wordt het een familiefeest in heel de stad.

Er zijn momenteel geen activiteiten in deze categorie.

3. Krikrak: kunst en spelen in Brugge

Tijdens Krikrak op 4 en 5 november zetten het Concertgebouw, de Koninklijke Stadsschouwburg, het Gruuthuusemuseum en House of Time in Brugge hun deuren wagenwijd open voor families.

De vier locaties worden omgetoverd tot speelplekken waar je kan meedoen met heel wat gratis activiteiten: ga knutselen op het Kunstenaarsplein, geniet van voorstellingen en concerten of pruts met interactieve kunstinstallaties.

4. Filmfestivals voor jong publiek in Brussel en Gent

Filem’On, het Internationaal Filmfestival voor Jong Publiek palmt Brussel in met meer dan 130 films, in alle genres en formaten. Veel films kan je zelfs bekijken in aanwezigheid van de regisseur of een van de acteurs. Daarnaast is er een ciné-concert en workshops waarin je zélf films leert maken

FilemKING is het Gentse zusje van hetzelfde filmfestival.  Ook hier bekijk je tientallen films voor een publiek van 2 tot 16 jaar, vaak in aanwezigheid van de regisseur of een van de acteurs

Reeks
Cultuur voor kinderenHerfst