Dino

4 musea waar je iets over dieren leert

Wat je van beren leren kan, zo gaat het liedje. Maar wist je dat je andere dieren ook heel wat boeiends te vertellen hebben? Ik zet voor jou vier musea op een rijtje, over en met dieren.

1. Museum voor Natuurwetenschappen (Brussel)

Tussen de dinosauriërs en de galerij van de mens is er nu eindelijk ook ruimte voor dierlijk leven in het Museum voor Natuurwetenschappen. In de expo Levende planeet kan je meer dan 800 opgezette dieren zien. 

2. Museum voor Dierkunde (Leuven)

In het Museum voor Dierkunde in Leuven kan je de volledige collectie zoölogische stukken van de KU Leuven bekijken. Het museum huist meer dan 6000 bewaarde dieren en skeletten en heeft bijna van elke soort in het dierenrijk een voorbeeld in de collectie. Je bezoekt het museum volledig gratis. De ideale pauze tussen je lessen door?

3. Karrenmuseum (Essen)

In het Karrenmuseum vertellen ze in de tentoonstelling Insectenlabo’ het verhaal van de hardwerkende insecten. Met handgemaakte illustraties, kijkvensters en vergrootglazen duik je in de verborgen wereld. De ingang is volledig gratis, en is de perfecte uitstap in combinatie met het wandelpark en de andere tentoonstellingen in het Karrenmuseum van Essen.

4. Natuurpunt Museum (Turnhout)

Het Natuurpunt Museum eert al het leven en de diversiteit dicht bij huis. Het hoeven niet altijd verre, exotische dieren te zijn die de eer opstrijken in musea. In vier tentoonstellingsruimtes tonen ze de prachten van onze eigen natuur met aandacht voor uitdagingen van de tijd zoals klimaatverandering en stadsnatuur. Aan het museum ligt ook een tuin die is ingericht als natuurtuin vol inspiratie voor bij jou thuis.

 

Meer inspiratie

Reeks
Museum