ZoMertuin in Museum M

21 juli: wat te doen op de nationale feestdag?

Nog geen plannen voor de Nationale Feestdag? Geen probleem, op heel wat plekken kan je terecht voor een feestelijk concert, een plechtig Te Deum of een ander feest. Hier kan je het vaderland, het bier, of de mosselen gaan vieren.

1. Vier mee met de koning in Brussel

Het grootste feest op 21 juli vind je natuurlijk in Brussel, onze hoofdstad. Dat begint al aan de vooravond van de Nationale Feestdag, met het Bal National op het Vossenplein: geniet de hele avond van gratis concerten en heel veel ambiance. 

Op de hoogdag zelf is er in Brussel natuurlijk het defilé, maar ook een groot volksfeest in het Warandepark en 's avonds een reeks concerten in het Jubelpark. Op het Vossenplein proef je intussen van de eerste mosselen van het seizoen. 

2. Gratis circuspret in Brugge

De poorten van het Brugse Grootseminarie zwaaien dit weekend open voor het circusfestival Cirque Plus. Meer dan 30 artiesten uit binnen- en buitenland palmen er de tuin in om hun kunsten te tonen: geniet van openluchtvoorstellingen vol humor, acrobatie en spektakel. Alle voorstellingen zijn gratis, maar voor sommige moet je je plekje reserveren. 

3. Rommel- en andere markten

Een klassieker op alle Belgische zon- een feestdagen: een dagje gaan snuisteren op een rommelmarkt. Ook op Nationale Feestdag kan je op heel wat plekken schatten gaan jagen: er zijn rommelmarkten, maar ook folkloremarkten, avondmarkten, boekenmarkten, wereldmarkten ... 

8 mei - 1 dec

Aardbeienautomaat 24/24 7/7 Week van de korte keten Koop lokaal

Vlijtingen (Riemst)
Markt, braderie of kermis

4. Rondhangen in de ZoMertuin van Museum M

Museum M in Leuven viert de zomer met een gezellige zomerbar en -tuin: je geniet er tussen het kunstkijken door van verfrissende drankjes, live-uitzendingen van Radio Willy of een spelletje kubb. Op 21 juli is er bovendien ook een boekenmarkt: scoor nieuw leesvoer en nestel je er meteen mee in de tuin voor een zonnige namiddag. 

5. Vuurwerk op het strand

Nog zo'n traditie op Nationale Feestdag: vuurwerk op het strand. Veel kustgemeenten voorzien spektakel, vaak met muziek of extra animatie erbij. 

Er zijn momenteel geen activiteiten in deze categorie.

Hier kan je ook naartoe op 21 juli

Reeks
Zomer