INUIT M Leuven

21 juli: wat te doen op de nationale feestdag?

Nog geen plannen voor de Nationale Feestdag? Geen probleem, op heel wat plekken kan je terecht voor een feestelijk concert, een plechtig Te Deum of een ander feest. Hier kan je het vaderland, het bier, of de mosselen gaan vieren.

 

1. Feest in Brussel

Het grootste feest op 21 juli vind je natuurlijk in Brussel, onze hoofdstad. Dat begint al aan de vooravond van de Nationale Feestdag, met het Bal National op het Vossenplein: geniet de hele avond van gratis concerten en heel veel ambiance. 

Op de hoogdag zelf is er in Brussel natuurlijk het defilé, maar ook een groot volksfeest in het Warandepark en 's avonds een hele reeks concerten in het Jubelpark, met onder andere Adamo en Niels Destadsbader. En vuurwerk om af te sluiten, natuurlijk.  

 

2. Knutselpret in Oostende

Kleine uitvinders in huis? Dan moeten jullie naar Oostende, want daar mogen jullie samen jullie eigen zeepkist bouwen. Laat al jullie creativiteit de vrije loop, en race vervolgens met je gepersonaliseerde snelheidsmachine zo snel mogelijk van de schans. Kunnen jullie alle tegenstanders verslaan? 

 

3. Rommel- en andere markten

Een klassieker op alle Belgische zon- een feestdagen: een dagje gaan snuisteren op een rommelmarkt. Ook op Nationale Feestdag kan je op heel wat plekken schatten gaan jagen: er zijn rommelmarkten, maar ook folkloremarkten, avondmarkten, boekenmarkten, wereldmarkten ... 

 

4. Kunst en muziek in Leuven

INUIT, een Leuvense concertorganisatie voor opkomend talent, zorgt deze zomer elke donderdagavond voor live muziek in de binnentuin van Museum M. Op donderdag 21 juli is het de beurt aan BLOND, een girlband die vrolijke synthpop in het Nederlands maakt met een flinke dosis humor. 

Het museum zelf is bovendien ook open op 21 juli, net als de gezellige zomerbar op het (deels overdekte) publieksterras van het gebouw. Meer dan genoeg gelegenheden om van kunst, muziek én verfrissende drankjes te genieten, dus. 

 

5. Vuurwerk op het strand

Nog zo'n traditie op Nationale Feestdag: vuurwerk op het strand. De meeste kustgemeenten voorzien spektakel, vaak met muziek of extra animatie erbij. 

    

Hier kan je ook naartoe op 21 juli

Reeks
Zomer