Papa met buggy

12x wandelen met de buggy

Op sandaaltjes, sneakers of in de kinderwagen: met deze buggyproof wandeltochten beleven zowel jij als je baby, peuter of kleuter een onvergetelijke dag.

1. Op knuffeltocht in Leuven

Knuffel is zoek. Hij is ergens in de stad. Maar die is zo groot. Er valt zo veel te ontdekken! Zoek je mee? Een kleurrijke speurtocht voor de allerkleinsten leidt je langs de leukste speelplekjes van Leuven: ga op knuffeltocht met een speels doe-boekje. En als je goed zoekt ... vind je misschien wel een knuffel.

2. Wandelen en ravotten in de Averegten

Provinciaal Domein de Avergten in Heist-op-den-Berg is een heerlijk bossig gebied met verschillende wandelroutes. Of doet gewoon een toertje op gevoel - het is niet zo groot dat je zou verdwalen. Alle paden zijn er lekker vlak en breed.

Genoeg gewandeld? Hou zeker even halt bij de prachtige natuurspeeltuin waar kinderen kunnen klimmen, klauteren en spelen met zand en water.

3. Laat je de weg wijzen op de Stokkenmanroute

De Stokkenmanroute is een leuke gezinswandeling van iets meer dan 4 km, door de bossen van Kattevennen in Genk. Onderweg kom je kleine stokkenmannen tegen: let goed op in welke richting ze kijken, want zo wijzen ze de weg naar het volgende mannetje.

Met de hulp van een app, een spelboekje of een verhaalboekje leer je tijdens het wandelen ook het verhaal van deze bijzondere wezens kennen. 

4. Genieten van het uitzicht in de Kesselse Heide

De Kalmthoutse Heide, maar dan wat kleiner. Hier wandel je door zanderige duinen, kleurige heide en gezellige bossen. Dankzij de speelzones en toegankelijke paden is dit gebied extra kindvriendelijk.

5. Spot fluffy koeien in Antwerpen

Tussen de Schelde, Hoboken en de industrie ligt de Hobokense Polder: een natuurgebied in Antwerpen, met onder andere een kudde Galloway-runderen (oftewel: fluffy koeien) als bewoners.

Tip: ontleen een gratis rugzakje voor een leuke doe-wandeling met mascotte Whoppie.

6. Provinciedomein Huizingen heeft echt alles

Zwembaden, speeltuinen en trampolines voor de wildebrassen. Aangename bospaden, grasvelden en een rustig terrasje voor de natuurliefhebbers. Het heuvelachtige Provinciedomein van Huizingen kan je via verschillende wandelroutes ontdekken.

Je kan hier makkelijk een hele dag doorbrengen: wandelen, speeltuinen, bootjevaren, zwembaden ... De kinderen vinden het altijd een feest om hier te komen!

Mama Els over Provinciedomein Huizingen

7. Reis terug in de tijd in Bokrijk

Zowel in Bokrijk als in Domein Kiewit vertrekken verschillende wandelroutes: door het openluchtmuseum of de mooie Limburgse natuur. Heel wat wandelpaden zijn verhard, prima geschikt dus voor een uitstapje met de buggy.

Het natuurgebied Kiewit heeft bovendien ook een speelweide, speelbos en kinderboerderij. Wat wil je nog meer?

8. Voel, kijk en luister in de vallei van de Zwarte Beek

Op het prikkelpad in de Vallei van de Zwarte beek in Koersel kom je een twaalf belevingselementen tegen: voelkastjes, een klanklabyrint, een kijkwand … een uitstekende wandeling voor het hele gezin - kinderwagen incluis. 

9. Loop op blote voeten in Gent

De wandelingen in de Gentbrugse Meersen zijn niet alleen buggy- maar ook heel kindvriendelijk. Onderweg kom je verschillende speeltuinen tegen en het blotevoetenpad prikkelt de nieuwsgierigheid én de voetjes van de kinderen.

10. Ontdek een groots avonturenbos

Bosland is het grootste natuurgebied van Vlaanderen en met zijn speelbossen, educatieve routes, buggyvriendelijke paden én een blotevoetenpad zeker de moeite waard voor grote en kleine ontdekkers.

Met een spannende speurtocht, een boekje vol opdrachten en een echt kompas mag je er op zoek naar de verborgen schat. 

11. Uitwaaien aan de Blankenbergse polders

Voor je wandeling in de buggyvriendelijke Uitkerkse Polder kan je in het bezoekerscentrum nog snel een opdrachtenboekje afhalen voor extra wandelpret. En na je wandeling kan je koternog even spelen in de leuke speeltuin.

12. Wandel tussen imposante eiken in Torhout

Het 181 hectare grote Wijnendalebos met zijn imposante zomereiken is een echte aanrader. Ga op verkenning via het Fonteinpad of volg het educatieve bosleerpad om alles over de bosbewoners te ontdekken. Spring zeker ook eens binnen in het prachtige kasteel van Wijnendale

Reeks
Peuters en kleutersWandelen