Papa met buggy

12x wandelen met de buggy

Wandelen met een kinderwagen is soms een hele uitdaging. We tippen 13 wandelingen die volledig buggyproof zijn, en dus uiterst geschikt voor een uitstapje met de allerkleinsten.

Op sandaaltjes, sneakers of in de kinderwagen: met deze 13 wandeltochten beleven zowel jij als je baby, peuter of kleuter een onvergetelijke dag.

 

1. Op knuffeltocht in Leuven

Knuffel is zoek. Hij is ergens in de stad. Maar die is zo groot. Er valt zo veel te ontdekken! Zoek je mee? Een kleurrijke speurtocht voor de allerkleinsten leidt je langs de leukste speelplekjes van Leuven: ga op knuffeltocht met een speels doe-boekje. En als je goed zoekt ... vind je misschien wel een knuffel.

 

2. Ra ra raadsels in de Averegten

In Provinciaal Domein de Avergten in Heist-op-den-Berg mogen Kinderen op pad met Suzie Sloddervos: tijdens een wandeling van 2,5 km kom je verschillende haltes tegen met leuke doe-opdrachten. De wandeling is makkelijk te doen met een buggy met grote wielen. 

Iets oudere kinderen kunnen zich hier uitleven in de prachtige natuurspeeltuin.

 

3. Laat je de weg wijzen op de Stokkemanroute

De Stokkemanroute is een leuke gezinswandeling van iets meer dan 4 km, door de bossen van Kattevennen in Genk. Onderweg kom je kleine stokkemannen tegen: let goed op in welke richting ze kijken, want zo wijzen ze de weg naar het volgende mannetje. Met de hulp van een app, een spelboekje of een verhaalboekje leer je tijdens het wandelen ook het verhaal van deze bijzondere wezens kennen. 

 

4. Bol van Lier tot Kessel

Mag het ietske meer zijn? De Kloosterheideroute leidt je van Lier naar Kessel en terug. Een rustige tocht van 13,9 km via de Kesselse Heide en de dijken langs de Kleine Nete. De wandeling is over de volledige lengte goed toegankelijk voor kinderwagens - al moet je op één plek wel een trapje af. 

 

5. Spot fluffy koeien in Antwerpen

Tussen de Schelde, Hoboken en de industrie ligt de Hobokense Polder: een natuurgebied in Antwerpen, met onder andere een kudde Galloway-runderen (oftewel: fluffy koeien) als bewoners. Tip: ontleen een gratis rugzakje voor een leuke doe-wandeling met mascotte Whoppie.

 

6. Provinciedomein Huizingen heeft echt alles

Zwembaden, speeltuinen en trampolines voor de wildebrassen. Aangename bospaden, grasvelden en een rustig terrasje voor de natuurliefhebbers. Het heuvelachtige Provinciedomein van Huizingen kan je via verschillende wandelroutes ontdekken.

Je kan er makkelijk een hele dag doorbrengen met wandelen, spelen in de speeltuinen, varen met een bootje of zwemmen in het openluchtzwembad. De kinderen vinden het altijd een feest om hier te komen!

— Mama Els over het Provinciedomein van Huizingen

7. Reis terug in de tijd in Bokrijk

Zowel in Bokrijk als in Domein Kiewit vertrekken verschillende wandelroutes: door het openluchtmuseum of de mooie Limburgse natuur. Heel wat wandelpaden zijn verhard, prima geschikt dus voor een uitstapje met de buggy. Het natuurgebied Kiewit heeft bovendien ook een speelweide, speelbos en kinderboerderij. Wat wil je nog meer?

 

8. Voel, kijk en luister in de vallei van de Zwarte Beek

Op het prikkelpad in de Vallei van de Zwarte beek in Koersel kom je een twaalf belevingselementen tegen: voelkastjes, een klanklabyrint, een kijkwand … een uitstekende wandeling voor het hele gezin - kinderwagen incluis. 

 

9. Ontdek een groots avonturenbos

Bosland is het grootste natuurgebied van Vlaanderen en met zijn speelbossen, educatieve routes, buggyvriendelijke paden én een blotevoetenpad zeker de moeite waard  voor grote en kleine ontdekkers. Met een spannende speurtocht, een boekje vol opdrachten en een echt kompas mag je er op zoek naar de verborgen schat. 

 

10. Loop op blote voeten in Gent

De wandelingen in de Gentbrugse Meersen zijn niet alleen buggy- maar ook heel kindvriendelijk. Onderweg kom je immers verschillende speeltuinen tegen en het blotevoetenpad prikkelt niet alleen de nieuwsgierigheid, maar ook de voetjes van de kinderen.

 

11. Ga uitwaaien aan de Blankenbergse polders

Voor je wandeling in de buggyvriendelijke Uitkerkse Polder kan je in het bezoekerscentrum nog snel een opdrachtenboekje afhalen voor extra wandelpret. En na je wandeling kan je koternog even spelen in de leuke speeltuin.

 

12. Wandel tussen imposante eiken in Torhout

Het 181 hectare grote Wijnendalebos met zijn imposante zomereiken is een echte aanrader. Ga op verkenning via het Fonteinpad of volg het educatieve bosleerpad om alles over de bosbewoners te ontdekken. Spring zeker ook eens binnen in het prachtige kasteel van Wijnendale

 

Lees ook

Naar het museum met je baby of peuter

8 heerlijke boswandelingen met het gezin

De mooiste poppentheaters

10 leuke wandelingen met het gezin