Zoektocht in de stad met kaart

11 zoektochten voor volwassenen

Dacht je dat speurtochten en schattenjachten alleen voor kinderen gemaakt worden? Helemaal niet: deze zoektochten in elke provincie zijn uitdagend en spannend voor volwassenen. Start!

 

Oost-Vlaanderen

1. Met van Eyck naar Gent

Tijdens een zoektocht in Gent leren jullie alles over Jan van Eyck, de stad en het bijzondere verhaal van het Lam Gods. Het parcours voert je langs allerlei plekken die van Eyck gezien heeft tijdens zijn verblijf in Gent, of die herinneren aan zijn werk. Onderweg word je uitgedaagd door vragen en puzzels, of door zoekopdrachten

Misschien vinden jullie meteen ook het verdwenen paneel van het Lam Gods terug?

 

2. Speuren in Aalst

Zin om Aalst (beter) te leren kennen? De zoektocht Aalst Ongekend toont je geheime hoekjes en verrassende, misschien ongekende plekken. De vragen, weetjes en opdrachten maken het leuk om deze tocht in twee teams of duo's tegen elkaar te spelen. De juiste oplossingen krijg je bij de Dienst Toerisme. Tip: daar kan je meteen ook een UiTPAS-punt sparen.

 

Antwerpen

3. Antwerpen in 100 beelden

Cultuursmakers (het vroegere VTB) wordt 100 jaar en viert dat met een leuke wandelzoektocht in Antwerpen. Met een brochure vol achtergrondinformatie kan je op stap: alleen, met je familie of in kleine groepjes. Je wandelt langs verrassende hoekjes en plekjes en krijgt onderweg heel wat historische weetjes mee - en bovendien vallen er leuke prijzen te winnen. 

 

4. Op speurtocht in Turnhout

De stadsgidsen van Turnhout maakten een speurtocht speciaal voor volwassenen. Maak een wandeling door het stadscentrum en probeer onderweg de vragen te beantwoorden: aan de hand van foto's en extra informatie leer je heel wat bij over de streek. Wedden dat zelfs de grootste Turnhoutkenner met wat nieuwe weetjes in zijn broekzak naar huis gaat? 

 

5. Geocachen in Mol

Een bijzondere schattenjacht stuurt je in Mol niet alleen langs de mooiste plekjes van de gemeente, maar ook naar een verborgen schatkist. Met een fotozoektocht, een vragenlijst en enkele coördinaten moet je op zoek naar geocaches.

Je kan de tocht maken met je eigen smartphone, of een GPS-toestel huren bij de dienst toerisme. 

 

Vlaams-Brabant

6. De multicache van Bierbeek

Nog eentje voor de geocachers: met een GPS-toestel in de hand stap je van het ene punt naar het andere. Onderweg speur je naar informatie en los je vragen op. Wie alles verzamelt, vindt op het einde van de route de schat

 

7. Met een GPS door de Plantentuin

Een uitdagende GPS-zoektocht laat je de mooiste plekjes van de Plantentuin Meise ontdekken. Leuke opdrachten en breinbrekers leiden je naar de juiste locaties. 

 

West-Vlaanderen

8. Terug naar het slagveld in Ieper

Via een spel op je smartphone of tablet leer je het oorlogsverleden van Ieper op een andere manier kennen. Bij elk checkpoint moet je een vraag beantwoorden, en krijg je ook unieke foto's, dagboekfragmenten en andere historische informatie. Zelfs als je niet speelt om te winnen krijg je dus een boeiende rondleiding door Ieper. 

 

9. Ontsnappen uit Oostende

Ergens in Oostende zit een bom verstopt. Kunnen jullie tijdens een spannende escape wandeling de bom ontmantelen, of gaat straks heel de stad de lucht in? 

 

Limburg

10. Hoog en laag in Peer

Dit is een geocacheroute van acht kilometer waar je 20 geocaches (of schatten) zal kunnen vinden. De naam van de route doet vermoeden dat je soms in de hoogte en soms eerder laag zal moeten zoeken ...

 

11. Met de fiets in en rond Hasselt

Een uitdagende fietsfotozoektocht stuurt je op pad in de omgeving van Hasselt, langs Zonhoven en Bokrijk. Onderweg moet je op zoek naar achttien foto's. 

   

Meer wandel- en fietstochten

Van 7 oktober 2022 tot 8 oktober 2022

BBB - BOS BRENGT BALANS

Natuurcentrum Jan Hublé - het vroegere Natuur- en Milieucentrum De Bourgoyen - Mariakerke
Fiets- of wandelroute
Van 14 juli 2022 tot 8 oktober 2022

Bezoek de viskwekerij Vandeput

Viskwekerij Vandeput - Zonhoven
Fiets- of wandelroute