Zoektocht in de stad met kaart

11 zoektochten voor volwassenen

Dacht je dat speurtochten en schattenjachten alleen voor kinderen gemaakt worden? Helemaal niet: deze zoektochten in elke provincie zijn uitdagend en spannend voor volwassenen. Start!

 

Oost-Vlaanderen

1. In en rond het Belfort

Een fotozoektocht stuurt je door de stratend rond het Gentse Belfort. In twee of meer teams moet je met een stadskaart en fotomapje zo snel mogelijk op zoek naar alle foto's: de coördinaten en een tip sturen je telkens naar de volgende locatie. Alle foto's gevonden? Dan wacht nog een laatste opdracht in het belfort ... 

 

2. Speuren in Aalst

Zin om Aalst (beter) te leren kennen? De zoektocht Aalst Ongekend toont je geheime hoekjes en verrassende, misschien ongekende plekken. De vragen, weetjes en opdrachten maken het leuk om deze tocht in twee teams of duo's tegen elkaar te spelen. De juiste oplossingen krijg je bij de Dienst Toerisme. Tip: daar kan je meteen ook een UiTPAS-punt sparen.

 

Antwerpen

3. De Maneblusser wandelzoektocht in Mechelen

Tijdens deze wandeling van bijna vier kilometer ontdek je alle mooie plekjes van Mechelen, met tekst- en fotovragen en leuke weetjes. De oplossingen krijg je mee in een gesloten enveloppe - probeer je nieuwsgierigheid dus te bedwingen. 

 

4. Op speurtocht in Turnhout

De stadsgidsen van Turnhout maakten een speurtocht speciaal voor volwassenen. Maak een wandeling door het stadscentrum en probeer onderweg de vragen te beantwoorden: aan de hand van foto's en extra informatie leer je heel wat bij over de streek. Wedden dat zelfs de grootste Turnhoutkenner met wat nieuwe weetjes in zijn broekzak naar huis gaat? 

 

5. Geocachen in Mol

Een bijzondere schattenjacht stuurt je in Mol niet alleen langs de mooiste plekjes van de gemeente, maar ook naar een verborgen schatkist. Met een fotozoektocht, een vragenlijst en enkele coördinaten moet je op zoek naar geocaches.

Je kan de tocht maken met je eigen smartphone, of een GPS-toestel huren bij de dienst toerisme. 

 

Vlaams-Brabant

6. De multicache van Bierbeek

Nog eentje voor de geocachers: met een GPS-toestel in de hand stap je van het ene punt naar het andere. Onderweg speur je naar informatie en los je vragen op. Wie alles verzamelt, vindt op het einde van de route de schat

 

7. Met een GPS door de Plantentuin

Een uitdagende GPS-zoektocht laat je de mooiste plekjes van de Plantentuin Meise ontdekken. Leuke opdrachten en breinbrekers leiden je naar de juiste locaties. 

 

West-Vlaanderen

8. Terug naar het slagveld in Ieper

Via een spel op je smartphone of tablet leer je het oorlogsverleden van Ieper op een andere manier kennen. Bij elk checkpoint moet je een vraag beantwoorden, en krijg je ook unieke foto's, dagboekfragmenten en andere historische informatie. Zelfs als je niet speelt om te winnen krijg je dus een boeiende rondleiding door Ieper. 

 

9. Ontsnappen uit Oostende

Ergens in Oostende zit een bom verstopt. Kunnen jullie tijdens een spannende escape wandeling de bom ontmantelen, of gaat straks heel de stad de lucht in? 

 

Limburg

10. Hoog en laag in Peer

Dit is een geocacheroute van acht kilometer waar je 20 geocaches (of schatten) zal kunnen vinden. De naam van de route doet vermoeden dat je soms in de hoogte en soms eerder laag zal moeten zoeken ...

 

11. De openbare geheimen van Hasselt

Tijdens een interactieve wandeling door Hasselt ontdek je alle geheimen van de stad. Onderweg moet je op zoek naar verhalen, luisterfragmenten en foto's: zo zag je Hasselt nog nooit. 

   

Meer wandel- en fietstochten

Zondag 29 mei 2022

Poëtische parkwandeling ‘Dichterbij het park’ - UITGESTELD!

Molenvijverpark + Heempark - Genk
Fiets- of wandelroute
29 mei

Fietsen langs pittoreske dorpjes in het Molenland

Café “Den Arrivée” - Lotenhulle (Aalter)
Fiets- of wandelroute