Cabin Art Gemeente Koksijde

10x leuke activiteiten aan zee

Aan zee wil je natuurlijk zo veel mogelijk terrasjes afschuimen en bakken op het strand. Maar er valt deze zomer nog zo veel meer te doen aan de Belgische kust! Wij zochten voor jou 10 leuke en verrassende activiteiten uit.

 

1. Soirée aan zee

Op het unieke dakterras van het Duinenhuis heb je een fantastisch zicht op de Schipgatduinen, de zee én de sterren. Tot eind augustus opent de sterrenwacht elke donderdagavond zijn deuren. Geniet eerst met een lekker drankje in de hand van een prachtige zonsondergang en kijk daarna met of zonder telescoop naar prachtige hemellichamen in ons zonnestelsel.

 

2. Nostalgisch ritje in een oude tram

Al jaar en dag is de kusttram hét vervoermiddel om te reizen tussen verschillende Belgische badplaatsen. Nog de hele maand augustus kan je tijdens het weekend en op feestdagen in de oude stelplaats van De Panne een tentoonstelling bezoeken van tramstellen die dienst deden tussen 1908 en 1985. Op sommige data kan je bovendien een nostalgisch ritje maken in een meer dan 100 jaar oude open tram. 

 

3. Film op het strand

Van 8 tot en met 13 augustus tovert Surfers Paradise het strand in Knokke-Heist om tot een openluchtcinema. Elke avond worden er één of meerdere surffilms vertoond.

In Zeebrugge staan nog tot eind augustus elke donderdag drie films op het programma tijdens "Film op het strand". Om 14u en 16u speelt er een jeugdfilm in samenwerking met JEF (Jeugdfilmfestival) en om 20u de avondfilm.

 

4. Museumnocturne - Raversyde Atlantikwall

De Atlantikwall is een unieke cocktail van cultuur, erfgoed en natuur. Laat je gidsen langs bunkercomplexen uit de Eerste en Tweede wereldoorlog. Tijdens de nocturne verrassen muzikanten, dansers en dichters je met hun eigen kijk op de geschiedenis.

 

5. Kunstige strandcabines

56 kunstenaars lieten zich dit jaar inspireren door de iconische Belgische kunstschilder Paul Delvaux en fleurden de strandcabines van Sint Idesbald op met hun werk. Het resultaat is een kleurrijke en rustgevende openluchttentoonstelling die je volledig gratis kan gaan bewonderen.

 

6. Vlieg mee met Panamarenko

Panamarenko geldt als een van de meest tot de verbeelding sprekende kunstenaars van de laatste decennia. De tentoonstelling "Come Fly With Me" brengt enkele van zijn meest wonderlijke vlieg-tuigen naar Kunstencentrum Ten Bogaerde in Koksijde.

 

7. Duik terug in de tijd

Begin 2017 deden archeologen een spannende ontdekking op de bouwwerf van het nieuwe politiekantoor in Koksijde. Een grafveld en de restanten van oude gebouwen werden blootgelegd, waarna wetenschappelijk onderzoek volgde. Wie waren die Merovingen? Ontdek meer over deze vroege kustbewoners en duik terug in de tijd met archeologische vondsten en prachtige bouwwerken uit LEGO®.

 

8. Voor de blokjesfans 

Wil je nog meer LEGO® kijken? Dan moet je in het c.c. CasinoKoksijde zijn. Treed binnen in een wondere wereld met meer dan 800m² expo, speelplezier, kunst en humor, opgebouwd uit tienduizenden LEGO® blokjes.

 

9. Wildlife fotografie in het Zwin

Uit meer dan 50.000 inzendingen werden de 100 mooiste natuurfoto's geselecteerd voor de internationale Wildlife Photographer of the Year wedstrijd. Je kan deze pareltjes tijdelijk bewonderen in het Zwin Natuur Park.

 

10. Sporten en Spelen

Jumping of ezeltje rijden? Rally of billenkar? Tennis of Jokari? Golf, minigolf of crocket? Surfen, roeien of dobberen? Deze amusante tentoonstelling speelt met spel en sport, die elkaar al meer dan een eeuw imiteren aan de kust. Ontdek wat een kolfslof is, verdiep je in de geschiedenis van de golfsport, het tennis en de paardensport en over welke goede wind de surfplanken naar onze stranden blies.

 

 

 

Zin in een feestje aan de kust? Check dan ook: