Schatten van Vlieg 2022: Ruik jij wat ik ruik?

Elke zomer kunnen kinderen met Schatten van Vlieg op schattenjacht in bibliotheken, musea, op buitenlocaties ... Zo ontdekken ze spelenderwijs een nieuwe culturele plek. Er waren in 2022 meer dan 350 schatkisten verstopt in Vlaanderen en Brussel.

Waar op schattenjacht?

Ontdek de Schatten van Vlieg

Wie zit er achter Schatten van Vlieg?

Vlieg is het familielabel van UiTinVlaanderen, ontwikkeld door publiq vzw. publiq wordt ondersteund door de Vlaamse overheid, om meer mensen vrije tijd en cultuur buitenshuis te laten beleven. De zoektochten zelf worden gemaakt door de lokale organisator (het team van de bib, een museum …), publiq zorgt voor de overkoepelende organisatie, ondersteuning en promotie. MyFamily, een van de uitbetalers van het Groeipakket, is dit jaar de hoofdsponsor.

Waar en wanneer kan je op schattenjacht?

Vlieg verstopt schatkisten in heel Vlaanderen en Brussel. In musea, kastelen, natuurgebieden, bibliotheken … Je kan zoveel zoektochten doen als je wil, elke schattenjacht is anders. Schatten van Vlieg loopt in de zomervakantie, van 1 juli tot 31 augustus. In 2023 zijn we er weer, dan vind je hier de deelnemende locaties.

Moet je betalen om een zoektocht te doen?

Meestal is de zoektocht gratis. Soms moet een volwassene wel een kaartje kopen om binnen te mogen bv. in het museum. (Tip: koop een museumpas, als je overweegt wat musea te bezoeken. Dan mag je gratis binnen.)

Nog vragen? Contacteer de helpdesk.

Hoe kan ik zelf een zoektocht organiseren?

Wil je in 2023 zelf een Schatten van Vlieg-zoektocht op poten zetten op jouw locatie? Hier vind je de eerste stap.