Schatten van Vlieg 2022: Ruik jij wat ik ruik?

Elke zomer kunnen kinderen op schattenjacht in bibliotheken, musea, op buitenlocaties ... Zo ontdekken ze spelenderwijs een nieuwe culturele plek. Schatten van Vlieg 2022 heeft als thema ‘Ruik jij wat ik ruik?’. In de opdrachten van elke zoektocht moet je dus een neus hebben voor snuffelen en speuren. In elke schat zit een leuk cadeautje én een unieke wedstrijdcode. Er zijn voor deze 16e editie meer dan 350 schatten verstopt in Vlaanderen en Brussel.

Waar op schattenjacht?

Ontdek de Schatten van Vlieg

Wat is de hoofdprijs dit jaar?

De winnaar geniet van een wel héél origineel verblijf in Barak de Vinck. Dit is een vakantiehuisje waarin je leeft zoals 100 jaar geleden: weg van alle drukte, op het ritme van de natuur. Je overnacht er van vrijdag tot zondag in en smult van een heerlijk ontbijt op zaterdag- en zondagochtend.

Toerisme Ieper trakteert je bovendien op een familielunch of diner in Pacific Eiland en een bezoekje aan Bellewaerde.

Hoe kan ik meedoen?

Dat start met een schattenjacht: kies hier waar jullie willen gaan zoeken. Als jullie de schat gevonden hebben, vind je een unieke wedstrijdcode op het stickerblad voor elke kleine schattenjager. Hier voer je je code in.

Wie zit er achter Schatten van Vlieg?

Vlieg is het familielabel van UiTinVlaanderen, ontwikkeld door publiq vzw. publiq wordt ondersteund door de Vlaamse overheid, om meer mensen vrije tijd en cultuur buitenshuis te laten beleven. De zoektochten zelf worden gemaakt door de lokale organisator (het team van de bib, een museum …), publiq zorgt voor de overkoepelende organisatie, ondersteuning en promotie. MyFamily, een van de uitbetalers van het Groeipakket, is dit jaar de hoofdsponsor.

Waar kan je op schattenjacht?

Er zijn meer dan 350 schatten verstopt, over heel Vlaanderen en Brussel. Vind hier het hele overzicht, en zoek er eentje in de buurt of wat verder. Jullie kunnen dus zoveel zoektochten doen als jullie willen, elke schattenjacht is anders.

Op welke dagen kan je een schat zoeken?

Schatten van Vlieg loopt van 1 juli tot 31 augustus 2022. Maar kijk ook even na of de locatie van jullie voorkeur geopend is. Tijdens de openingsdagen en -uren kan je naar de balie wandelen en vragen naar de Schatten van Vlieg-zoektocht.

Moet je betalen om een zoektocht te doen?

Meestal is de zoektocht gratis. Soms moet een volwassene wel een kaartje kopen om binnen te mogen bv. in het museum. (Tip: koop een museumpas, als je overweegt wat musea te bezoeken. Dan mag je gratis binnen.)

Nog vragen? Contacteer de helpdesk.

Wil je volgende zomer zelf een Schatten van Vlieg-zoektocht op poten zetten op jouw locatie? Hier vind je de eerste stap.

Waar op schattenjacht?