Gevlochten Babka (briochedeeg)
Wo 25 feb 2026

Zoet bakken met (zuur)desem

Ann KoekepanHoutemstraat 11, 3300 Tienen
Geschikt voor alle leeftijden

Info

Geen zin in teveel theorie, of maar een halve dag tijd? Dan is deze praktische workshop met veel 'deegplezier' in combo mét enkele modules uit de online cursus iets voor jou.

Je leert je eigen brioche, babka, fruitgalette en muffins met (overschot) desem maken. Geen al te ingewikkelde theorie, wel praktische tips en een klare uitleg zodat al je desemgebak slaagt.

We werken in een kleine groep van vier personen in mijn keuken in Tienen.

Je maakt samen met Ann een Briochedeeg. Dit deeg moet een dag rijzen dus Ann maakt ook al een deeg klaar zodat jij er in de workshop een Babka (een gevlochten briochebrood) mee kan vormen, je neemt je Babka mee naar huis in een bakvorm om thuis af te bakken.
We maken ook nog elk een zoet taartendeeg (een allround deeg) dat je uitrolt tot een 'fruit'galette. We beleggen het met seizoensfruit en bakken het in de oven.
We maken ook samen heerlijke blueberry muffins.

Tussendoor krijg je een lekker stukje cake, gemaakt met overschot desem.

Je krijgt hopen tips en een beetje 'desem'theorie om thuis je lekkers met succes te bakken.

*Het is een lekkere, leerrijke voormiddag, om nooit te vergeten*

Wat is inbegrepen?

*Alle Bio-ingrediënten.
*Ganse voormiddag gratis drankjes: zelfgemaakte limonade, gefermenteerde gemberdrank, koffie, thee of water (met vlierbloesemsiroop).
*Stukje desem-cake homemade, biologisch.
*1 Babka om thuis af te bakken.
*1 fruitgalette (ong. 20 cm).
*3 blueberry muffins
* Een desem.
*Geprinte cursus met alle recepten.
*Enthousiaste, geschoolde lesgeefster die spreekt met kennis van zaken en vertelt over haar eigen weg van vallen en opstaan met zuurdesembrood.

* Na afloop ook: toegang tot 4 modules van de online cursus:

  • Welkom
  • Desem zonder gedoe
  • Brioche module
  • Bakken en meer met overschot desem

Niveau?

Voor beginners, je hebt totaal geen ervaring nodig maar deze cursus is ook perfect voor gevorderde bakkers. Deze cursus is vrij nieuw, dus geen herhaling van andere, eerdere live workshops.
Alhoewel je de dag zelf een desem mee naar huis krijgt is het sterk aangeraden thuis je eigen desem te maken, dat kan met mijn hulp in het downloadbare e-boek.

We starten telkens om 9u tot 13u à 13u30.
Check via de inschrijfknop hoeveel plaatsen er op dit ogenblik nog beschikbaar zijn.

Wanneer?

tot

Georganiseerd door

Prijzen en voordelen

Basistarief€ 115,00

Meer Cursussen of workshops