U bent hier:

Wandelen met Bruegel

Tentoonstelling Schilderkunst

Bewegwijzerde wandelroute ( 7 km) door de Pedevallei langs grote reproducties van de mooiste schilderijen van Pieter Bruegel de Oude. Een unieke belevenis : kunst in de natuur die hem inspireerde. Bruegel ontdekken en zijn visie op het leven van de kleine man. En in zijn landschappen de elementen vinden die nu nog erkenbaar zijn. Routekaartje gratis op de toerismedienst. Brochure te koop
Bruegel was/is ongetwijfeld de grootste landschapsschilder ooit in West-Europa. Hij was niet zomaar schilder; hij had wat te vertellen : in de meeste van zijn werken legde hij een boodschap. Over de beroerde tijd waarin hij leefde, met de genadeloze godsdienstvervolging (Alva !), met de miserie van de plattelandsbevolking enz.
In de Pedevallei kwam hij veel inspiratie zoeken. Veel elementen zijn in zijn werken herkenbaar (de kerken, de watermolen van Pede enz.)
Een brochure (NL of 3-talig) geeft information over Bruegel en zijn oeuvre en over elk van de 19 schilderijen. Te koop op de toerismedienst van Dilbeek en in Café St. Anna bij het kerkje. Daar is ook de fietsroutekaart te koop.
Variante : wandeling van 8km langs 11 reproducties. Routekaartje gratis.

Info

Links
Waar Breughelkapel Herdebeekstraat, Sint-Anna-Pede
Herdebeekstraat
1701 Itterbeek (Dilbeek)

Hoe geraak ik hier?

Prijs gratis
Organisatie Dilbeeks Erfgoed vzw
Contact toerisme@dilbeek.be
02/467.60.20
Trefwoorden Bevestigd2020, bevestigd2021