U bent hier:

Vluchten is van alle tijden

6 jaar

Tentoonstelling Samenleving

We kunnen er niet omheen, de vluchtelingenproblematiek is door de oorlog in Syrië brandend actueel. Overal worden we met dit fenomeen geconfronteerd: op televisie, in de krant, op school, in onze gemeente....
De situatie waarin vluchtelingen zich bevinden is vaak voor volwassenen al moeilijk om te begrijpen, laat staan voor kinderen. Met het vluchtelingenproject wil Fort Liefkenshoek bijdragen tot het begrijpelijk maken van termen als migratie en mensenrechten voor kinderen. We willen tonen waarom mensen alles achterlaten en alle zekerheden opgeven. En bovenal dat vluchten (g)een keuze is, maar vaak een zeer moeilijke.

Hoe?

Via verschillende zalen in het belevingscentrum ontdekken kinderen dat migratie van alle tijden is. Na de Val van Antwerpen sloegen duizenden mensen op de vlucht voor Alexander Farnese en zijn Spaanse troepen. Vanaf 1800 vertrokken meer dan 2 miljoen mensen met de Red Star Line vanuit Europa op zoek naar een beter leven in Amerika. De kinderen ontdekken dat de redenen waarom mensen vroeger en nu op de vlucht slaan niet zo veel van elkaar verschillen. Nog steeds spelen etnische afkomst, godsdienst of politieke overtuiging een grote rol.

Praktisch

Met de werkbundel rond de vluchtelingenproblematiek gaan de kinderen op verkenning in de eerste drie zalen van het belevingscentrum. Aan de hand van een zoektocht en het oplossen van raadsels komen verschillende thema’s rond migratie aan bod. Deze bundel is zowel geschikt voor klassen als voor individuele bezoekers.

De werkdocumenten kan u downloaden op de website van het fort. De juiste antwoorden kan u na uw bezoek verkrijgen aan het onthaal van het fort.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Fort Liefkenshoek
Ketenislaan 4
9130 Kallo (Kieldrecht - Beveren-Waas)

Hoe geraak ik hier?

Leeftijd 6+
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie dienst toerisme Beveren
Contact 03 750 12 90
Links
Trefwoorden fort, Asiel Migratie, mensenrecht, erfgoed, Groote Oorlog
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Vluchten is van alle tijden op UiTmetVlieg.be