U bent hier:

Triootje aan de Westkust

De gemeenten De Panne en Koksijde-Oostduinkerke en stad Nieuwpoort slaan de handen in elkaar voor een echte verwenpartij: een romantische en originele Valentijnsweek aan zee. De drie kustgemeenten leggen jou en je geliefde tijdens de krokusvakantie in de watten met tal van romantische activiteiten van 10 tot 18 februari.
Reis mee met de “kus-tram” of neem een duik in het koude water tijdens de krokus- of knuffelduik in Oostduinkerke en De Panne en verwarm je daarna aan het Liefdesvuur in Nieuwpoort. Of wat dacht je ervan om je huwelijksgeloften te hernieuwen op het strand van De Panne. Romantisch dineren is ook mogelijk want verschillende restaurants bieden een ‘kus-me-nu’ aan tijdens die week.

Een glaasje bubbels op de “Kus-tram”- 10, 14, 17 februari

Tijdens de Valentijnsperiode rijdt er een authentiek tramstel, helemaal romantisch aangekleed, tussen de drie kustgemeenten. Verwen je geliefde met een sfeervol ritje op deze speciale ‘kus-tram’. Onderweg word je verwend met een glaasje bubbels in een uniek champagneglas dat je mag meenemen als herinnering aan die mooie dag vol liefde (€ 10 p.p.). De Kus-tram rijdt telkens van 11u tot 13u en van 14u tot 18u.

Hernieuw je huwelijksgeloften op het strand (De Panne)

Je huwelijksgeloften hernieuwen op het strand, veel romantischer kan het niet worden. Ga dan met je geliefde in de krokusvakantie zeker naar De Panne om in een uniek romantisch kader je huwelijksgeloften te hernieuwen.
Meer info over de locatie en de uren waarop ingetekend kan worden, vind je op www.triootjeaandewestkust.be. Vooraf inschrijven is vereist.

Knuffelduik (strand Oostduinkerke) – 10 februari

De winter is niet meteen het seizoen voor een duik in zee. Maar met je lief of je beste vrienden kan je elkaar lekker verwarmen. Duikafspraak om 15u, na de Zumba die voor opwarming op het strand zorgt. Muziekoptreden vanaf 10u30, liefdesvuurwerk om 18u30.
De opbrengst van dit ‘warme’ event (€ 5 p.p.) gaat naar vzw. Kiekafobie die kinderen met kanker ook veel warmte bezorgt.

Chaussée d’Amour (Koksijde-Bad) – 12 februari

Zin in een unieke Valentijn shoppingervaring? Kom naar de Zeelaan in Koksijde-bad die wordt omgetoverd tot een heuse Chaussée d’Amour met Late Night Shopping, burlesque optredens, lingerieshows én een vleugje pikant.

“Uit liefde voor ….” (Nieuwpoort) – 10 t.e.m. 18 februari

Tijdens een wandeling door de badstad word je op 12 plaatsen verrast door een liefdesverhaal of een liefdesgedicht. De wandeling is gratis en doorlopend beschikbaar op de smartphone. De URL zal beschikbaar zijn op www.triootjeaandewestkust.be

Liefdesvuur (Nieuwpoort) – 14 februari

Kom tussen 18u en 19u naar het strand in Nieuwpoort voor een heus vuurspektakel op het strand. Laat je verwarmen door de liefde en het vuur, met de golven van de zee op de achtergrond.

‘50 tinten rood’ – Krokusduik (De Panne) – 17 februari

Ook in De Panne kan je het frisse water induiken! Fiesta Percussion begeleidt alle moedige krokusduikers tot aan de waterlijn, waarna iedereen zich kan verwarmen in de surfclub. Trek sowieso je zotste kostuum aan en maak kans op leuke prijzen!
Afspraak om 14.00u op het strand ter hoogte van De Rampe.

Venetiaans dansbal (De Panne) – 17 februari

Trek je mooiste dansschoenen aan voor dit stijlvol Venetiaans bal. Iedereen wordt verwacht in aangepast kostuum of feestelijke avondkledij. Na een initiatie stijldansen, zweef je moeiteloos over de dansvloer onder begeleiding van een live orkest. En… om middernacht gaan de maskers af!
Het bal gaat van start om 20.00u. Tickets: VVK: €5 ADD: €7

‘Kus-me-nu’- of ‘A Great place to kiss’ – 10 tot 18 februari

Romantiek en lekker eten. Dat kan tijdens de krokusvakantie in verschillende restaurants die een Kus-me-nu menu aanbieden. Een overzicht van de deelnemende zaken vind je terug op www.triootjeaandewestkust.be
Plekjes aan zee die geschikt zijn voor een eerste kus of een tedere knuffel. Elke gemeente koos twee zo’n ‘great places to kiss’ uit en als jij een foto post op Facebook/Instagram van jouw kus met de #agreatplacetokiss, maak je kans op een waardebon van 250 € voor een overnachting en etentje aan de Westkust.

Info over alle events: www.triootjeaandewestkust.be

Dienst Toerisme Koksijde-Oostduinkerke, Zeelaan 303, 8670 Koksijde – t 058 51 29 10 – www.visitkoksijde.be
Dienst Toerisme De Panne, Zeelaan 21, 8660 De Panne – t 058 42 18 18 – www.depanne.be
Dienst Toerisme Nieuwpoort, Marktplein 7, 8620 Nieuwpoort – t 058 22 44 44 – www.nieuwpoort.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Koksijde-Bad
Zeelaan
8670 Koksijde

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 10 februari 2018 tot 18 februari 2018
Contact 058 51 29 10
Trefwoorden #visitkoksijde, UiTinMijnRegio