U bent hier:

The World of Steve McCurry - VERLENGD

De tentoonstelling met meer dan 200 foto’s getiteld De wereld van Steve McCurry laat de bezoekers de wereld zien door de ogen van een van de grootste meesters van de hedendaagse fotografie. Ze verbindt de Brusselse realiteit met wat zich afspeelt in de wereld en de weerslag ervan tot in het hart van Europa.
De tentoonstelling The World of Steve McCurry toont meer dan 200 foto’s op groot formaat. Het is de uitgebreidste en volledigste retrospectieve die aan de grote Amerikaanse fotograaf gewijd is.
We kunnen de bekendste foto’s uit zijn 35-jarige carrière bewonderen, maar ook zijn meest recente werk en heel wat foto’s die niet eerder te zien waren. De meeste beelden van Steve McCurry zijn gekend over de hele wereld. Elk van hen bevat een complexe wereld vol ervaringen en emoties.
De door Biba Giacchetti opgezette tentoonstelling is één lange reis door The World of Steve McCurry, van Afghanistan tot India, van Zuidoost-Azië tot Afrika, van Cuba tot de Verenigde Staten, van Brazilië
tot Italië. In dit uitgestrekte en fascinerende repertoire aan beelden is de Mens altijd de hoofdrolspeler, zelfs al is er enkel een suggestie van zijn aanwezigheid.
‘Wereld-Stad’ Brussel staat voor velen synoniem voor openheid, samenhorigheid en vrijheid. Het is een kosmopolitische stad met 183 nationaliteiten waar haar bewoners trots op zijn en waar alle origines en talen gemengd worden. De constante heterogeniteit die er uit voortvloeit draagt bij tot haar waarden en haar identiteit.
MIXITY.brussels wil deze oase van diversiteit tijdens het hele jaar 2017 in de verf zetten. Het is de gelegenheid om de gemeenschappelijke waarden te eren die bijdragen aan de opbouw van de veelzijdige identiteit van Brussel; het is ook de gelegenheid om iedereen aan het woord te laten en een ruimte te creëren waarin deze mix zich uitdrukt en al zijn vormen aanneemt.

Info

Waar Beursgebouw
Beursplein 1
1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 4 maart 2017 tot 20 augustus 2017
Prijs
Basistarief: € 12,00; Jongeren: € 6,00; Groepen: € 10,00
€ 12,0
Organisatie Tempora
Contact info@stevemccurryexpo.be
025496049
Links
Bruzz

De beste uittips voor Brussel vind je bij BRUZZ. Ga naar BRUZZ.be, luister via 98.8, kijk naar BRUZZ op TV of neem het gratis uitmagazine mee.