U bent hier:

Stoomcentrum Maldegem

Tentoonstelling Erfgoed

Stoomlocomotieven, een oud dieselmotorstel, rijtuigen met houten banken of pluchen zetels, een rijdend restaurant, een barrijtuig, ... brengen de hedendaagse haastige toerist naar het gezapige tempo van toen. Maak een rit door het Meetjesland op het smalspoorlijntje richting Donk of op de museumspoorlijn naar Eeklo.
Het Stoomcentrum Maldegem herbergt de grootste collectie stoomlocomotieven in Vlaanderen. In het stoomdepot maakt u kennis met alle facetten van het stoomtijdperk (stoomlocomotieven, een fabrieksmachine, een brandweerspuit, een locomobiel...)

Herbeleef het reizen van toen in derdeklasrijtuigen met houten banken getrokken door heuse stoomlocomotieven, ofwel aan boord van een antieke dieselmotoirwagen.

Ook bieden wij u een rit op het smalspoorlijntje richting Donk aan alsook een filmvoorstelling in ons gerenoveerd bioscooprijtuig.

Het Stoomcentrum is open voor individuele bezoekers op elke zon- en feestdagen vanaf mei tot eind september, alsook op woensdag in juli en augustus. Groepen zijn echter mogelijk op elke dag van het jaar mits reservatie een maand vooraf.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Stoomcentrum Maldegem
Stationsplein 8
9990 Maldegem

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • Zondag van10:00tot18:00
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Contact info@stoomcentrum.be
050 71 68 52
Trefwoorden ook voor kinderen, Bevestigd2020
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Stoomcentrum Maldegem op UiTmetVlieg.be