U bent hier:

Stadhuis Gent

Het stadhuis van Gent, dat vier vleugels omvat, strekt zich uit tussen de Botermarkt, de Hoogpoort, de Stadhuissteeg en de Poeljemarkt. De bouwgeschiedenis wordt bepaald door de twee soorten schepenen die beiden hun eigen schepenhuis hadden. Enkel te bezoeken met een gids, vaste rondleidingen van 1 mei tot 31 oktober.
Het Gentse stadhuis is een gebouw met vele gezichten. De vlammende gotiek van de gevel in de Hoogpoort contrasteert fel met de eerder sobere renaissance van die aan de Botermarkt. Ook binnenin maakt u kennis met heel wat verschillende stijlen: de Arsenaalzaal met het houten gewelf, de prachtige Trouwkapel met de graven van Vlaanderen vereeuwigd in zes brandglasramen, de Pacificatiezaal met haar doolhof in witte en zwarte tegels, symbool voor de zoektocht naar rechtvaardigheid en geluk, enz.

Enkel te bezoeken onder begeleiding van een gids. Vaste rondleidingen met de Gidsenbond van Gent en Oost-Vlaanderen van 1 mei tot 31 oktober vanaf het Infokantoor Toerisme Gent; Van maandag tot donderdag om 14.30 uur.

Prijs:
Enkel geleid bezoek Stadhuis: 4,00
Bezoek stadhuis + geleide stadswandeling: 7,00

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Stadhuis Gent
Botermarkt 1
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Contact boekjebezoek@gent.be
+32 9 2698750
Trefwoorden wijk__binnenstad