U bent hier:

Sint-Baafsabdij

In een oase van rust en groen ligt op nauwelijks enkele minuten van de kathedraal een uniek stukje Gents verleden. Op de plaats waar Leie en Schelde samenvloeien bevinden zich de ruïnes van de voormalige Sint-Baafsabdij. Sinds 1882 is er een Museum voor Stenen Voorwerpen te vinden in de refter en de tuin.
Van begin april tot eind oktober opent Historische Huizen Gent er de deuren op vrijdag-, zaterdag- en zondagnamiddag
U bevindt zich op historische grond. In de 7de eeuw stichtte Amandus van Gent hier de Sint-Baafsabdij, in een poging de inwoners van Ganda te bekeren. Vele eeuwen later liet Keizer Karel de oorspronkelijke abdijgebouwen grotendeels afbreken om er het beruchte Spanjaardkasteel te bouwen.
De vroegere abdijkerk is helemaal verrezen, niet in steen, wel in het groen. Vijf meter haagbeukzuilen evoceren de verdwenen kerk. Waar vroeger het altaar stond, prijkt nu een betonnen podium, klaar om artiesten te ontvangen.
Om deze prachtige site zoveel mogelijk te beschermen, wordt ze slechts sporadisch opengesteld voor bezoek. Een bezoek met een groep kan wel het hele jaar door. De toegang is gratis, je betaalt enkel de gids.
Duur - 90 minuten
Aantal - maximum 20 personen per gids
Prijs - € 92 per gids
Beschikbaarheid - het hele jaar door
Reservaties - BOEKjeBEZOEK online +32 9 210 10 75

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Sint-Baafsabdij
Voorhoutkaai / Spanjaardstraat zn.
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
  • Vrijdag - zondag
Reservaties