U bent hier:

Rift. presenteert: Michèle Matyn i.s.m. Daniel Johnston

Op 5 mei 2017 lanceert Kunsthuis Yellow Art het nieuwe kunstenplatform Rift.
Rift. gaat van start met een lezing door Michèle Matyn en de vertoning van de documentaire “The Devil and Daniel Johnston” aansluitend presenteren we de tentoonstelling “Love is the answer and you know that for sure”, het resultaat van een intieme samenwerking tussen Matyn & Johnston uit 2005-2006.

De documentaire “The Devil and Daniel Johnston” zal aansluitend bij de tentoonstelling en lezing van Michèle Matyn getoond worden.

Michèle Matyn zal ons haar bijzondere ervaringen meedelen over haar ontmoeting. Ze liet zich door Daniel Johnston inspireren en maakte van hem een bijzonder fotografisch portret “Love is the answer and you know that for sure.” Michèle Matyn heeft een veelzijdige praktijk ontwikkeld die fotografie, beeldhouwkunst, installatie en performance omvat. Haar werk verkent de manieren waarop mythen en folklore ontstaan in samenlevingen, vaak door onze perceptie van – en interactie met – de natuur. Matyns werken ontstaan vanuit een reis, vaak naar locaties die de kunstenares onbekend zijn en die weinig tekenen van menselijk ingrijpen vertonen, reizen waarbij ze plaatsen en situaties tegenkomt die geloof in het bovennatuurlijke en het onbekende aanwakkeren.

"The Devil and Daniel Johnston" is een documentaire film over de Amerikaanse muzikant en artiest Daniel Johnston. De gelauwerde film vertelt het leven van Johnston van z’n kindertijd tot de jaren 2000. Rode draad is zijn strijd met zijn bipolaire stoornis, zijn wanen en obsessies. Tijdens zijn tienerjaren al toont Daniel zijn eerste vormen van artistieke klasse met intuïtieve Super-8 filmpjes en expressieve stripverhalen/tekeningen. Maar volgens de waarden die in het gezin gelden, draagt Daniel niets produktiefs bij aan de samenleving. Johnston staat op het punt om zijn doorbraak te forceren, maar dan nemen zijn innerlijke demonen het roer over. Jeff Feuerzeig, de regisseur van “The Devil and Daniel Johnston", heeft Daniël Johnson vier jaar lang gevolgd. Een pak muzikanten zoals o.m. Sonic Youth, Kurt Cobain, Tom Waits, Beck, Eels, David Bowie en School is Cool zijn/waren bewonderaars van Johnson’s werk. Een unieke kans om deze film te zien.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Kunstenplatform Rift.
Pas 204
2440 Geel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 5 mei 2017 tot 12 mei 2017
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Reservaties
Organisatie Kunstenplatform Rift.
Contact info@yellowart.be
Trefwoorden "beeldende kunst", documentaire, lezing