U bent hier:

Provinciedomein Lippensgoed-Bulskampveld

Het afwisselend landschap met een prachtig kasteelpark, uitgestrekte loof- en naaldbossen, heiderestanten, weiden en akkers biedt vele recreatieve mogelijkheden. In de nabijheid van de cafetaria en het kasteel (bezoekerscentrum) is een speelbos van 8 ha voorzien. De ommuurde moestuin bij het kasteel is tot een unieke kruidentuin omgevormd en in de gaanderijen rond de tuin vind je een wagenmakerij.
In de gaanderijen is ook een grote verzameling van landbouwwerktuigen en dito voertuigen. Daarnaast zijn een Vogelopvangcentrum en Loca Labora (sociaal tewerkstellingsproject) actief in het domein. In het park en de kruidentuin geven enkele installaties meer duiding bij de hier voorkomende planten en dieren.

BEZOEKERSCENTRUM
Het gerenoveerde kasteel is ingericht als natuur- en streekbezoekerscentrum. Actieve tentoonstellingen nodigen je uit om op ontdekking te gaan in het domein en het Houtland. Aan de balie kun je terecht voor het aankopen van toeristische publicaties, het lenen van veldwerkmaterialen of het reserveren van lokalen en/of begeleide activiteiten.

Elke dag open van 13.30 uur tot 17.30 uur (tot 16.30 uur na herfst- tot paasvakantie).
Op afspraak voor groepen | vrijdag gesloten behalve in de maanden juli en augustus | gesloten van 24 december t.e.m. 2 januari.

Info

Links
Waar Provinciedomein Lippensgoed-Bulskampveld
Bulskampveld 9
8730 Beernem

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • Maandag - zondag
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Contact bulskampveld@west-vlaanderen.be
+32 50 559100
Trefwoorden ANBdomein, anbcentrum, OpnieuwOpen, bevestigd2020