U bent hier:

Provinciedomein Het Vinne

Provinciedomein 'het Vinne': de ideale plek om even tot rust te komen. Geniet van het bezoekerscentrum en van lange wandelingen langs het meer. Leer fauna en flora kennen, al dan niet onder begeleiding. Fietsen te huur: het Vinne ligt op tal van fiets- en wandelroutes, naast de stad Zouleeuw. Geniet dan even na in de Bistro terwijl de kinderen zich uitleven op de aangrenzende speeltuin.
ACTIVITEITEN
Rondom het meer zijn vier wandelroutes uitgestippeld over verschillende thema's. De wandelingen gaan door natuurgebied; stevige stapschoenen zijn dus aangeraden. Bij regenweer zijn laarzen noodzakelijk.
Een plannetje met meer uitleg kan u bekijken onderaan deze pagina of afhalen in het Bezoekerscentrum of de Bistro.

Verder zijn er nog tal van andere activiteiten: je kan naar hartelust fietsen, er is een zoektocht die je naar de mooiste plaatsen van het domein brengt, een Olympisch pad waar je je kan meten met dieren en je kan zelfs aan sciencecaching doen: met behulp van GPS-toestellen en coördinaten van stopplaatsen gaat u op zoek naar antwoorden op vragen over de natuur in Het Vinne.

Breng ook een bezoekje aan één van de vele attracties die het park rijk is: met o.a. een kruidentuin, een hoogstamboomgaard, een insectenhotel en twee tienmeterhoge uitkijktorens.

BEZOEKERSCENTRUM
In de schuur van de historische Vinnehoeve kan je een bezoek brengen aan het gloednieuwe bezoekerscentrum. In de permanente interactieve tentoonstelling wordt een beroep gedaan op al je zintuigen om dit unieke gebied te ontdekken. Je vindt er recente informatie over de waarnemingen en nieuwe ontwikkelingen in Het Vinne evenals toeristische informatie over de streek. Toegang tot het bezoekerscentrum is gratis.

Het centrum is open van:

1 oktober tot 1 april
- weekdagen tussen 10 en 16 uur op aanvraag
- zondag van 14 tot 16 uur

1 april tot 1 juli en 15 september tot 1 oktober
- weekdagen tussen 10 en 16 uur op aanvraag
- zaterdag en zondag van 14 tot 17 uur

1 juli tot 15 september
- alle dagen van 14 tot 17 uur

Gesloten op wettelijke feestdagen en gedurende het kerstverlof.

Info

Links
Waar Provinciedomein Het Vinne
Ossenwegstraat 70
3440 Zoutleeuw

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • Maandag - zondag
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs gratis
Contact provinciedomein.zoutleeuw@vlaamsbrabant.be
+32 11 78 18 19
Trefwoorden ook voor kinderen, Buitenspeeltuin, OpnieuwOpen
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Provinciedomein Het Vinne op UiTmetVlieg.be