U bent hier:

Onze-Lieve-Vrouw van Barmhartigheidkapel

Monument Erfgoed

Een miraculeus gebeuren rond Onze-Lieve-Vrouw van Barmhartig gaf aanleiding tot de bouw van deze bedevaartskapel in 1653-1654. De volkstoeloop was zo groot dat ze al n 1663 vergroot werd. Tot op heden wordt ze nog steeds gebruikt als bedevaartskapel. Elke dag te bezoeken.
Het bakstenen kerkje heeft een schip van drie traveeën. Op het leien zadeldak staat een achthoekige dakruiter met een ingesnoerde naaldspits. De westelijke tuitgevel heeft een aandak, schouderstukken en muurvlechtingen. Tegen deze gevel leunt een westportaal aan.
De ruimte is overspannen door een houten tongewelf. De classicistische stoffering uit 1772-1774 is uitgewerkt in wit, blauwgroen en goud. In de lambrisering zijn bustes van vier Westerse kervaders in halfverheven reliëf verwerkt. Op het doksaal staat mogelijk een authentiek A.J. Berger-orgel uit 1774. Op het altaar prijkt een witstenen renaissancebeeld van Onze-Lieve-Vrouw.
De kapel werd hersteld in 1948-1970, een binnenrestauratie vond plaats in 1970.

Info

Links
Waar Onze-Lieve-Vrouw van Barmhartigheidkapel
Izenbergstraat 127
8691 Izenberge

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • Maandag - zondag
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en musea, concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs gratis
Contact +32 5 8288881
Trefwoorden Bevestigd2020