U bent hier:

Mola - het Provinciaal Molencentrum

Tentoonstelling Geschiedenis

In de tentoonstelling van Mola staan de techniek van de molen, de geschiedenis van de Vlaamse staakmolen en de toekomst van hernieuwbare energie centraal. Het waardevolle molenpatrimonium en de moderne wind- en waterturbines doen er elk hun verhaal over water en wind.
Je wandelt er binnen in een dynamische tentoonstelling over molenzorg, molentechniek, molengeschiedenis, molenbeleid en een toekomst met molens. Hier maak je grondig kennis met het fenomeen 'molen' in zeer verscheiden aspecten. Doe-modellen en maquettes nodigen uit tot interactie. Film en computersimulatie brengen de hoofdthema's verrassend in beeld. Rondleidingen worden aangepast aan de leeftijd en de belangstelling van de groep.

De kracht van wind en water aan den lijve ondervinden Wieken, assen, kammen zien draaien om de stenen aan het malen te zetten Het kan! Mola organiseert op vraag bezoeken aan werkende molens. Ook het uitstippelen van molenroutes in Oost-Vlaanderen behoort tot de mogelijkheden.

Info

Links
Waar Mola - het Provinciaal Molencentrum
Puyenbrug 5
9185 Wachtebeke

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • Woensdag - zondag van0:00tot0:00
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs gratis
Contact mola@oost-vlaanderen.be
+32 9 3424240
Trefwoorden immaterieel erfgoed, POV, OVGRAT, Bevestigd2020