Broodnodig
Zo 6 apr - zo 7 jun 2026

Masterclass Ambachtelijk Desembrood

't Grom, museum van de groentestreekMidzelen 25a, 2860 Sint-Katelijne-Waver
Geschikt vanaf 18 jaar

Info

Op het museumplein van 't Grom staat een authentiek bakhuis. De bewoners van de Midzeelhoeves bakten er het jaar rond hun broden. Met de hand gekneed en de oven met hout warm gestookt, tot bijna 300°C. 't Grom bundelt de krachten hiervoor met erkend ambachtsman Marc Van Eeckhout. Marc houdt ervan om te werken met oude graansoorten en erfgoed rassen net als ’t Grom. Smaak staat voorop.

Deze masterclass wordt op 5 verschillende data gegeven in 2025. Kies onderaan de datum die het best past in jouw agenda.

Op het programma:

Dit seizoen schakelen we een versnelling hoger naar ‘Natural Baking’. Deeg maken van zuivere, onbezoedelde, zelf geteelde origin granen waaronder: Paarse Tarwe, biologisch geteeld in Pajottenland, biologisch Lichtkornrogge en Timilia, een tweekoorn, beide gewassen geteeld door Milagro Biolandbouwers in Aartselaar en Spelt, een raszuivere mélange van Roter Tirol, Ebner Rotkorn en Oberkulmer, geteeld door bioboerderij Vandersmissen.

Naast deeg maken, leer je ook bakken in een met hout gestookte oven. Verwacht u aan een bijzondere Meesterklas Desem waar op natuurlijke wijze gestreefd wordt naar een lekker, sappig en mals brood. Smaak met de handen gemaakt!

Ook leuk om andere deelnemers te ontmoeten en bakervaring uit te wisselen wat zorgt voor een boeiende proeverij als afsluiter!

Schrijf je snel in voor een plek aan de kneedtafel en bak mee brood waar een mens gelukkig van wordt!

Meebrengen

Een kookschort om uw kledij te beschermen.

Er worden 6 losse sessie georganiseerd doorheen 2025
Kies de datum die het best past in jouw agenda en schrijf je snel in.

Wanneer?

  • tot
  • tot
  • tot

Georganiseerd door

Prijzen en voordelen

Basistarief€ 85,00

Meer Cursussen of workshops