U bent hier:

M HKA

Tentoonstelling Audiovisuele kunst

Het M HKA organiseert elk seizoen een grote tijdelijke tentoonstelling op de gelijkvloerse verdieping en een steeds wisselende collectiepresentatie op de hogere verdiepingen; in die collectiepresentaties wordt ruimte gemaakt voor kleine interventies door kunstenaars die zo de gelegenheid krijgen om te experimenteren in en met een museaal kader.
COLLECTIE
Naast de werken van de Stichting Gordon Matta-Clark bestaat de collectie van het M HKA uit eigen aankopen en permanente bruiklenen van de Vlaamse Gemeenschap. De aankooppolitiek volgt de ontwikkelingen in de hedendaagse kunst in een breed, internationaal perspectief, met bijzondere aandacht voor audiovisueel werk en kunstenaarsensembles. De collectie omvat ondertussen meer dan 6500 werken van grote namen als Kutlug Ataman, Francis Alÿs, Marlène Dumas, Jan Fabre, en objecten, waaronder een serie polaroids van Luc Tuymans. De laatste paar jaar werden verschillende ensembles aangekocht, onder andere van Sergei Bratkov, Jimmie Durham en Wilhelm Sasnal. Maar ook aankopen van kunstenaars uit plaatsen waar hedendaagse kunst veel minder evident is, worden niet geschuwd: bijvoorbeeld van de Egyptische Amal Kenawy of van de Indiër NS Harsha. Het M HKA beschikt ook over de collectie Vrielynck, een verzameling precinema en filmhardware van internationaal belang.

WANDELING DOOR DE HISTORIEK VAN HET M HKA
In 2008 was het M HKA de trotse winnaar van de Museumprijs. Deze prijs wordt ingezet om de totaalervaring van de museumbezoeker in de hand werken en de gedachte van ontmoetingsplaats en publieksgerichtheid nog meer kracht bij zetten. Het M HKA laat de bezoeker letterlijk door de historiek van het museum wandelen. Verspreid over vier verdiepingen krijg je een overzicht van de geschiedenis van het museum vanaf 1965 tot nu in woord en beeld.

Vrij toegankelijk in trappenhuis M HKAFE

M HKAFE
De trappenhal geeft gratis toegang tot het M HKAFE op de vierde verdieping van het museum, de aanpalende terrassen met zicht op Zuid en Schelde en de vijfde en zesde verdieping, waar de Lonely At The Top projecten te bezichtigen zijn.

DI-WO en VR-ZO 11:00-18:00 (keuken 12:00-16:00)
DO 11:00-21:00 (keuken 12:00-16:00)

FAMILIEZONDAG
Elke zondag leggen we families extra in de watten. In hetSalon staat er een gastvrouw of gastheer klaar met kunstige zoekopdrachten en creatieve activiteiten voor kinderen. Ouders en grootouders kunnen meedoen met de kinderen of een wandelgesprek volgen met een M HKAgids. Ook voor late beslissers, reserveren is niet nodig en deze activiteiten kan je gratis bijwonen, mits geldig museumticket.

Benieuwd? Bekijk de reportage op Vlaanderen Vakantieland. Geena Lisa bezoekt het M HKA en beleeft samen met haar zoontje en een vriendinnetje een geweldige Zondag Familiedag.

Zondag Familiedag:
elke zondag van 14:00 tot 16:00
14:00 start wandelgesprek aan de museumbalie
14:00 tot 16:00 doorlopend kinderbegeleiding in het Salon

Deze activiteiten zijn gratis, mits geldig inkomticket

Info

Links
Waar M HKA
Leuvenstraat 32
2000 Antwerpen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • Dinsdag - woensdag van11:00tot18:00
  • Donderdag van11:00tot21:00
  • Vrijdag - zondag van11:00tot18:00
Contact info@muhka.be
+32 3 2609999
Trefwoorden probeerhetuit, UitKalender_activiteiten_incl_permanenteactiviteiten, OpnieuwOpen