Lezing :: "Lusten & lasten van het kelnervak 1750 - 1950" - Patricia Van den Eeckhout
Info
Culinaire televisieprogramma’s, kook- en bakwedstrijden, populaire tv-koks, gastrono-mische rubrieken in kranten en tijdschriften en een eindeloos lijkend aanbod kookboeken. Zo te zien is er geen gebrek aan belangstelling voor culinaire thema’s.
De aandacht voor wat op ons bord komt staat echter in schril contrast met de geringe interesse voor het horecapersoneel dat al dat lekkers bereidt en serveert. Historica Patricia Van den Eeckhout komt deze lacune opvullen met een lezing waarin ze een fascinerend beeld schetst van twee eeuwen sociale geschiedenis in de horeca.
Patricia Van den Eeckhout (1953) doceerde sociale geschiedenis en politieke retoriek aan de Vrije Universiteit Brussel. Zij publiceerde over de geschiedenis van onder meer horecawerkers, meesterknechten, supermarkten, consumptie, huisvesting, krotwoningen, arbeidersinkomens en sociale statistieken.
In samenwerking met Mensen & Wetenschap Willebroek - De Vaertgeus.
VOORAF INSCHRIJVEN VERPLICHT.
Wanneer?
Georganiseerd door
Prijzen en voordelen
Basistarief | Gratis |