U bent hier:

Landschap Doorgrond. Tien jaar archeologisch onderzoek in Zuid-Oost-Vlaanderen

Tentoonstelling Erfgoed

Vanaf 10 november toont de archeologische dienst van het intergemeentelijk samenwerkingsverband SOLVA u de boeiende en uitdagende relatie tussen mens en natuur doorheen de tijd. Recente opgravingen in Zuid-Oost-Vlaanderen, levendige reconstructies van archeologische sites en opmerkelijke objecten uit de regio vertellen hoe onze voorouders, van prehistorische jager-verzamelaar tot middeleeuwse boer, zich hun omgeving eigen maakten zodat het landschap in al zijn uniciteit uitgroeide tot één van de mooiste van Vlaanderen.
Grootschalig archeologisch onderzoek van de afgelopen 10 jaar neemt u mee van de Scheldevallei in Ruien tot de koutergronden in de Denderstreek en helpt u een beeld te schetsen van de evolutie van mens en omgeving. Zo werden enkele unieke vondsten aan het oppervlak gebracht die vaak meer vragen oproepen dan dat ze antwoorden bieden.

Een uitdagende tentoonstelling die zowel met als zonder gids te bezichtigen zal zijn.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Archeocentrum Velzeke
Doolbosweg 2
9620 Velzeke-Ruddershove (Zottegem)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer

tot

Open op:

  • Dinsdag - vrijdag van 9:00 tot 17:00
  • Zaterdag - zondag van 13:00 tot 17:00
Prijs
Basistarief: 2,50 €; Jongeren 12j-18j, studenten, senioren, mensen in armoede en vtbKultuurpas: 1,25 €; Kinderen t.e.m. 12j, lerarenkaart, combiticket pam Ename en mensen met een beperking en begeleider: 0,00 €; Gids: 50,00 €; Gids (scholen, organisaties voor jongeren): 35,00 €
€ 2,5
Organisatie SOLVA Dienst Archeologie + Provincie Oost-Vlaanderen
Contact pamzov@oost-vlaanderen.be
09 360 67 16
Links
Trefwoorden pov, Archeologie, Oost-Vlaanderen