U bent hier:

La Loge

Tentoonstelling Architectuur

La Loge is een Brusselse ruimte gewijd aan hedendaagse kunst, architectuur en theorie, die haar activiteiten startte in 2012.
Het doel is een hoogwaardig programma te ontwikkelen dat een cruciale rol speelt in het hedendaagse culturele debat door middel van concrete en punctuele projecten. Architecten, kunstenaars, curatoren en andere culturele spelers worden uitgenodigd om voorstellen in te dienen waarin ze op zoek gaan naar het karakteristieke en bijzondere in hun praktijk.

La Loge is een ruimte waar ideeën, dialoog en presentatie samengaan. Publieksformaten variëren afhankelijk van het project. Dat kan gaan van tentoonstellingen, symposia, filmprojecties, lezingen tot performances of een evenementenreeks.
De identiteit van La Loge is geankerd in het architectonisch juweeltje waarin we zijn gevestigd maar ook in de toewijding en interesses van onze oprichters. La Loge waardeert intellectueel engagement en is in het bijzonder geïnteresseerd in de verkenning van vragen rond ruimte, habitat en gebruik.

De kleinschalige vorm van La Loge draagt bij tot een context waarin er plaats is voor intieme, directe gesprekken tussen het publiek en erg diverse gesprekspartners.

La Loge is een privé-initiatief en -vereniging zonder winstoogmerk opgericht door architect Philippe Rotthier. La Loge wordt gesteund door het Philippe Rotthier fonds, de Vlaamse Overheid en First Sight, een gemeenschap van geëngageerde individuen en organisaties.

Van 1984 tot 2011 huisde La Loge het Museum voor Architectuur van AAM (Archives d’Architecture Moderne). In 2013 verhuisde het museum naar CIVA.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar La Loge
Kluisstraat 86
1050 Elsene (Brussel)

Hoe geraak ik hier?

Contact info@la-loge.be
+32 (0)2 644 42 48
Trefwoorden Jugendstil of Art nouveau, Moderne en Hedendaagse Architectuur, Bevestigd2020
Beleef Brussel

Beleef Brussel!

Op UiTinBrussel.be vind je 1001 gebruiksklare tips.

Ontdek ze hier