U bent hier:

KMSK - Museum voor Moderne Kunst

Tentoonstelling Schilderkunst

Een prachtig overzicht van de Belgische schilder- en beeldhouwkunst in de 19de- en 20ste eeuw. Ook enkele buitenlandse werken illustreren de artistieke evolutie van fauvisme tot expressionisme, van surrealisme tot abstracte beelding en de meer recente tendenzen.
Het Museum voor Moderne Kunst omvat de periode in de kunst vanaf de geboorte van Jacques-Louis David (Parijs 1748) tot de kunst van onze tijd. De collecties bestaan uit schilderijen, beelden en tekeningen. In dit museum ziet men de artistieke ontwikkelingen in de kunst vanaf het neoclassicisme op het einde van de 18de eeuw tot de videokunst van vandaag. In de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België zijn dus zowel de kunst van het Ancien Régime (in het Museum voor Oude Kunst) als de kunst van de moderniteit (Museum voor Moderne Kunst) vertegenwoordigd, met als scharnierwerk het schilderij De dood van Marat van David uit 1793. Slechts enkele musea in de wereld bieden de mogelijkheid om de ontwikkelingen in de kunst van de laatste zes eeuwen in één instelling te kunnen doorlopen.

Het Departement voor Moderne Kunst omvat ook het Antoine Wiertz- en het Constantin Meuniermuseum, die helemaal gewijd zijn aan het werk van deze belangrijke 19de-eeuwse Belgische kunstenaars. De openingsuren van deze twee musea zijn wisselend en worden best geconsulteerd op de webpagina met algemene informatie over de Musea.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Museum voor Moderne Kunst (KMSKB)
Regentschapsstraat 3
1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • Dinsdag - zondag van10:00tot17:00
Reservaties
  • Bel naar 02 / 508 33 33
Contact info@fine-arts-museum.be
02/5083211
Beleef Brussel

Beleef Brussel!

Op UiTinBrussel.be vind je 1001 gebruiksklare tips.

Ontdek ze hier