U bent hier:

Kindermuseum - Elsene

3 jaar

Tentoonstelling Politiek en maatschappij

Kom en ontdek met familie en vrienden de tentoonstelling "1001 Lichtpuntjes". Verdwaal in ons labyrinth en vind je weg terug in de beeldcultuur van vandaag. Ontdek de geheimen van elke levensfase en sta op je strepen in onze familiesupermarkt. Word kapitein aan boord en zie hoe kinderen wereldwijd leven.
Dit alles en nog veel meer in beide landstalen!

Verder kan je hier ook terecht voor specifieke schoolprogramma's, stages en verjaardagsfeestjes, bedrijfsfeesten, evenementen ...


1001 lichtpuntjes in 6 hoofdstukken. "De ontdekkingstocht start in het Labyrint, waar je kan verdwalen en toch je weg terugvinden dankzij herkenningspunten. Opgelet, niet te dicht bij het monster! Het labyrint helpt je begrijpen hoe je jezelf aanpast aan de wereld om je heen en welke bakens je uitzet om je te oriënteren." "Zoek je weg naar de Vissershaven en laat je leiden door ruimte en tijd. Leer werken met maten en gewichten, kaart en kompas en bevaar de 7 wereldzeeën als een volleerd kapitein door je te oriënteren op de natuurelementen. Goede reis!!" "De Kinderen van de Wereld nemen je mee op ontdekkingstocht naar hun rituelen en tradities. Wat ruikt er zo lekker in Marokko? Wat gebeurt er met een melktand in Nepal? Hoe laat begint de school in Wit-Rusland? Stap op de trein voor een reis rond de wereld." "Terugkeren naar je babytijd? Dat kan via onze Levenscyclus! Na gevoeld te hebben hoe het zit in de baarmoeder, tuimel je in het babypark, groei je door naar de "puberkamer" en ervaar je hoe ook jij langzaam maar zeker een dagje ouder wordt..." "Tijd om boodschappen te doen! In de Familiesupermarkt laad je jouw winkelkarretje vol! Kies de ingrediënten uit voor jouw ideaal familierecept: 2 kg schouderklopjes, 50 zoentjes, 300 gr knuffels, ... en, euh, ... vergeet niet te betalen aan de kassa!" "Elke dag worden we overdonderd door een vloedgolf van beelden met elk hun eigen doel én boodschap. Kunst en kunstenaars doorbreken vaak regels en helpen ons met een andere blik te kijken naar de wereld die ons omringt. In het kunstenaarsatelier leren we welke hulpmiddelen we kunnen gebruiken om deze Beeldenjungle te ontcijferen en te begrijpen."

Info

Links
Waar Musée des Enfants
Burgemeesterstr. 15
1050 Elsene

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • Woensdag van0:00tot0:00
  • Zaterdag - zondag van0:00tot0:00
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Leeftijd 3+
Prijs
Grabbelpassers van 4 tot 12 jaar: € 6 (i.p.v. € 7,50), Begeleidende volwassenen: 1 volwassene per 5 kinderen gratis, Groepsprijs vanaf 10 personen: € 5,50Openingstijden - check: www.kindermuseum.beHet museum zal gesloten zijn van 1 mei 2014 tot en met 23 september 2014.
€ 7,5
Contact info@childrenmuseum.be
+32 2 6400107, +32 2 6468007
Trefwoorden Grabbelpaskorting, Bevestigd2020
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Kindermuseum - Elsene op UiTmetVlieg.be