U bent hier:

Kairos Castle

Tentoonstelling Meerdere kunstvormen

‘Kairos Castle’ is een hedendaagse kunsttentoonstelling over ‘het juiste ogenblik’, met de Nederlandse filosofe en auteur Joke Hermsen als curator. Met een team kunstenaars gaat zij in het kasteel op zoek naar sporen van de inspirerende ‘Kairos-tijd’.
‘Pluk de eeuwigheid in het ogenblik.’ (Ernst Bloch)

‘Kairos Castle’ is een hedendaagse kunsttentoonstelling over ‘het juiste ogenblik’, met de Nederlandse filosofe en auteur Joke Hermsen als curator. We kennen Chronos als de god van de praktische, meetbare (klok)tijd uit de Griekse mythologie, als de tijd die we hebben. Maar wie kent ook zijn kleinzoon Kairos, de god van ‘het geschikte ogenblik’, die voor onverwachte inzichten zorgt en nieuwe kansen biedt? Hij onderbreekt de meetbare tijd en vertegenwoordigt al die bevlogen momenten van schoonheid en daadkracht die het leven intens maken. Kairos is de tijd die we zijn.

Met deze expo toont Joke Hermsen het Kasteel van Gaasbeek als een plek waar de tijd ‘gestapeld’ is, waar die andere tijd ervaren wordt. Met een team kunstenaars gaat zij in het kasteel op zoek naar sporen van de inspirerende ‘Kairos-tijd’. Met woord en beeld, klank en kleur speurt ze naar de verstilde tijd, naar bezinning, bezieling en beweging.

Met werk van Maarten Baas, Peter Bogers, Mynke Buskens, David Claerbout, Alexandra Cool, Annabelle Daou, Mariska de Groot, Jaap de Jonge, Gilbert Garcin, Antony Gormley, Suzanna Hertrich, Jay Mark Johnson, Olga Kisseleva, Jorge Macchi, George Meertens, Corinne Mercadier, Sofie Muller, Hans Op de Beeck, Thierry Pecastaing, André Pielage, Davide Quayola, Pipilotti Rist, Georgia Russell, Berndnaut Smilde, Martijn Veldhoen, ...

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Kasteel van Gaasbeek
Kasteelstraat 40
1750 Gaasbeek

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 1 april 2017 tot 18 juni 2017
Prijs
Basisprijs: € 12; Reductie- en groepstarief: € 10; Tot 18 jaar: € 2; Tot 7 jaar: € 0
€ 12,0
Organisatie Kasteel van Gaasbeek
Contact kasteelvangaasbeek@vlaanderen.be
025310130
Links
Trefwoorden UiTinMijnRegio