U bent hier:

Jezus-Eik Uilstekend!

Kermis Jezus-Eik is traditioneel een bonte mix van allerlei activiteiten georganiseerd door de verenigingen in Jezus-Eik. Door het Cultuur in je Buurt project “Jezus-Eik Uilstekend mogen we dit jaar wel spreken van een zeer mooi programma.

VOK OMELLETENKERMIS
Voor de 32ste keer duiken de voetballers van VOK in de pannen om een 3-daagse reis rond de wereld in eierland te maken. Ook dit jaar heb je keuze uit 10 omelletenspecialiteiten. Maar er is meer...
Vrijdag wordt vrEIdag, met een speciaal menu: de Chefs vrEIdag-omelet, ook wel gekend als de Kopenhagen-Beernem-Cordoba-omelet. Meer info via www.vokjezus-eik.be

LEVEND TAFELVOETBALTORNOOI
Op zaterdag 8 september wordt er gesport op de VOK. In het kader van UILstekend organiseert de Dorpsraad i.s.m. het gemeentebestuur een wijken/vrienden/clubtornooi: levend tafelvoetbal. Met teams van 6 (vrienden, buren, clubleden,...) wordt een tornooi gespeeld. Inschrijven via www.vokjezus-eik.be

BRADERIE LOKALE HANDELAARS
Ook de lokale handelaars delen zondag in de feestvreugde. Meer dan 10 handelaars hebben een stand ingenomen op de braderie op het dorpsplein. Kom een elektrische wagen testen, proef een boterham met platte kaas met Geuze van Boon, geef uw nagels een nieuwe beurt of jaag op enkele unieke koopjes.
De handelaars halen het beste uit hun rekken.

TWEEDEHANDS BOEKEN- EN SPEELGOEDBEURS
Heeft de zomerkuis een hoop werkloos speelgoed opgeleverd, of puilt je boekenkast uit van boeken die je geen blik meer gunt? Voor 5 euro kan je een tafel reserveren op het dorpsplein.
Inschrijven via info@debosuil.be

CHIRO STARTDAG EN BARBECUE
Met het jaarlijkse bivak nog fris in het geheugen starten de jongens van Chiro Bosuil en de meisjes van 't Soniënjonck het nieuwe Chirojaar op zondag 9 september om 14u. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen vrijblijvend komen kennismaken met één van de grootste jeugdbewegingen in Vlaanderen. Vanaf 17u. kan je genieten van de traditionele Chirobarbecue die voor deze gelegenheid zal doorgaan in de Mariahof.

OPENLUCHT EUCHARISTIEVIERING
Ook dit jaar wordt de misviering opgeluisterd door het zangkoor St. Cecilia en KF Zoniëngalm. Je bent om 9u30 uitgenodigd in de Mariahof. De viering wordt gevolgd door een receptie.

OPEN MONUMENTENDAG - Onze-Lieve-Vrouwkerk Jezus-Eik
Zowel de architectuur als het rijke interieur verraden dat deze barokke kerk (1650-1666), die in 2007 is gerestaureerd, een drukbezochte bedevaartsplaats was. Het ontstaan en de ontwikkeling van de Mariaverering op deze plek is uitgebeeld in 9 brandglasramen (1924) van Edouard Steyaert.
Ontdek de geschiedenis van deze kerk samen met een gids en geniet van een uniek barokconcert en straffe mirakelverhalen onderweg!
Inschrijven VERPLICHT via info@overijse.be of 02 785 33 75

SLOTACT: TEAM LATINO
Het feestelijk weekend wordt zondag om 17u afgesloten met de dynamische band 'Team Latino'.
Ze brengen een mix van salsa, merengue en bachata met een moderne touch. Ze nemen u mee op een muzikale rondreis langs latijnsamerika en de caraïben. Ze tonen hun veelzijdigheid, muzikaliteit en dansspektakel met een repertoire van eigen nummers en enkele toppers uit de latinhitlijsten. Voor elk wat wils, van jong tot oud!

Ook nog ROMMELMARKTEN - STRAFFE TOEREN

i.s.m. het gemeentebestuur van Overijse, dorpsraad Jezus-Eik

Deelname: gratis

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar GC de Bosuil
Witherendreef 1
3090 Overijse

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 9 september 2012
Prijs gratis
Organisatie de bosuil
Links