U bent hier:

Jazz Centrum Vlaanderen

+1 punt

Een bezoek aan het Jazz Centrum Vlaanderen geeft inzicht in de ontwikkeling van de jazz en de blues vanaf de beginjaren. U kunt er zien hoe de traditionele jazz en blues vanuit de Verenigde Staten bij ons terecht kwamen en zich ontwikkelden. Een ontwikkeling die zich ook vandaag nog steeds verderzet. Wie kwam naar de jazzclubs of trad op tijdens de vele festivals, kroegentochten en concerten?
Het doel van de vereniging is de jazzmuziek over het algemeen, in al haar aspecten, op auditieve, visuele, interactieve, culturele en educatieve wijze te archiveren, te bewaren, tentoon te stellen en te promoten vooral wat jazzclubs, jazzbands, muzikanten, schrijvers en pers in Vlaanderen betreft die er verband mee houden.

Het Jazz Centrum Vlaanderen is dus niet zomaar een museum. Naast het archiveren en organiseren van tentoonstellingen over jazzclubs en muzikanten, wil het Jazz Centrum Vlaanderen alle mogelijke kanalen benutten voor de promotie van traditionele jazz en blues in Vlaanderen. Via lezingen, videovertoningen, workshops, website, brochures, concerten ... wil het Jazz Centrum Vlaanderen iedereen (jong en oud) sensibiliseren voor de traditionele jazz- en bluesmuziek die ontstaan is aan het begin van de twintigste eeuw in de Verenigde Staten en in de vijftiger jaren ook bij ons in Vlaanderen terechtkwam.

Geleide groepsbezoeken en workshops (op afspraak) behoren ook tot de mogelijkheden.
U kunt een bezoek aan Dendermonde en het Jazz Centrum ook plannen via Toerisme Dendermonde: 052-21 39 56, toerisme@dendermonde.be.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Jazz Centrum Vlaanderen
Leopoldlaan 12
9200 Dendermonde

Hoe geraak ik hier?

Prijs

gratis

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Jazz Centrum Vlaanderen vzw
Contact info@jazzcentrumvlaanderen.be
052-52 04 66
Trefwoorden Bevestigd2020, bevestigd2021

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS