U bent hier:

Jan De Deken: Melk, honing, kerosine: op reis naar de gelukkigste en ongelukkigste plaatsen ter wereld

Om uit te zoeken wat mensen (on)gelukkig maakt in verschillende culturen en levensomstandigheden, reisde Jan De Deken naar elf uithoeken op zes continenten.
Hij was te gast bij sloppenwijkbewoners in het door oorlog verscheurde Oost-Congo, bij een West-Vlaamse zakenman in de Australische bush, een Rwandees gezin dat zich een weg naar de middenklasse baant en veel gelukzoekers die geloven dat verlossing elders ligt dan thuis. Hij proefde van de met champagne overgoten weltschmerz van jonge Singaporese bankiers en van het Japanse cyberdaklozenbestaan, en zocht het (on)geluk in ayahuasca-ceremonies, vluchtelingenkampen en een koude rivier die Fort Europa van het Midden-Oosten scheidt.

Onderweg vroeg Jan De Deken aan honderden mensen wat hen gelukkig maakt. Is het leven een feest of eerder een tachtig jaar lange poging tot zelfacceptatie? Schuilt geluk in tevredenheid? Hoeveel rampspoed verdragen we? Hoe belangrijk zijn vrijheid, identiteit en religie voor ons geluk? En hoe komt het dat geluk tegenwoordig overal is, maar dat we tegelijkertijd nooit zoveel antidepressiva hebben geslikt? Met humor, een kritische blik en een persoonlijke insteek neemt De Deken de geluksliteratuur en de vele ranglijsten met al dan niet gelukkige landen onder de loep.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Bibliotheek Bree
Kloosterpoort 1
3960 Bree

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: maandag 3 december 2018
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 5,00 €
€ 5,0
Reservaties
Organisatie Bibliotheek Bree
Contact bibliotheek@bree.be
089 84 85 40
Trefwoorden Jan De Deken, gelukkig, culturen