U bent hier:

Jacques & Lise – Verbeeld door twee

+1 punt

Dit najaar brengt het internationaal bekroonde illustratorenduo Jacques & Lise hun oeuvre naar de kinderbibliotheek van De Krook in Gent met de creatieve expo Jacques & Lise – Verbeeld door twee.
Jacques & Lise zijn onafscheidelijk. Niet alleen als koppel, maar ook als creatief duo. Hun stijl wordt gekenmerkt door gestileerde illustraties in een fris en beperkt kleurenpallet, waarmee ze de lezer steeds verwonderen met hun originaliteit, creativiteit en humor. Met het beeld voorop.

Na verschillende illustratie- en vormgevingsopdrachten, brachten Jacques & Lise in 2016 hun eerste soloproject uit. Het woordeloze Oskar werd meteen bekroond met een Global Illustration Award op de internationale boekenbeurs in Frankfurt.

Het jaar daarop vloog Duif voorbij, een bijzonder voorleesverhaal over een duivenmelker die het noorden verliest wanneer hij zijn duif naar de maan stuurt. Deze Belgische duif belandde op internationale shortlists van Italië tot in China (toeval of niet).

De berouwvolle cheetajager Viktor verscheen vorig najaar ten tonele. Dit fraaie boek leverde hen maar liefst twee Global Illustration Awards, inclusief een bekroning voor hun ganse oeuvre, én een nominatie voor de Vlaamse Kinder- & Jeugdjury op.

Dit jaar brengen ze met Als sneeuw voor de zon een prachtig prentenboek voor wanneer woorden tekortschieten. Als sneeuw voor de zon is, net als hun eerste soloproject Oskar, een boek zonder tekst. De illustraties vertellen het verhaal van een acrobatische skiër die zijn dagen vult met ongelooflijke stunts op een ongerept sneeuwtapijt. Tot op een dag een onfortuinlijk voorval hem van zijn wolk haalt.

Op donderdagavond 24 oktober opent Jacques & Lise – Verbeeld door twee voor genodigden met de voorstelling van Als sneeuw voor de zon. De expo in bibliotheek De Krook is vanaf 25 oktober 2019 tot en met 4 januari 2020 gratis te bezoeken en biedt een unieke inkijk in hun oeuvre, werkwijze en de prachtige wereld die zij in woord en beeld brengen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 25 oktober 2019 tot 4 januari 2020
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en musea, concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 0,00 €

gratis

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Bibliotheek De Krook
Trefwoorden jongerentip
Verschenen artikels “Ik leer er het meest uit wanneer ik eerst keihard met mijn kop tegen… (BILL)
Wat is er deze week gratis te doen? (BILL)

BILL.be selecteert voor 16- tot 26-jarigen wat ze niet mogen missen. Tips, video's en wedstrijden!

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS