U bent hier:

Industriemuseum

+1 punt

In het centrum van Gent, op een boogscheut van de Vrijdagmarkt, huist het Industriemuseum in een indrukwekkend fabrieksgebouw. In de voormalige katoenfabriek – je kan er de machineolie nog ruiken! – wekken grote en kleine verhalen de veelbewogen industriële geschiedenis weer helemaal tot leven. Verschillende generaties van ondernemers, handelaars en arbeiders nemen je mee in een universeel verhaal over mensen en machines en hoe die de wereld rondom ons veranderden.
Je bezoek vooraf reserveren is verplicht.

Met een verrassend veelzijdige collectie van internationale allure prikkelt het Industriemuseum de nieuwsgierigheid. Klinkende drukpersen en bulderende weefgetouwen maken deel uit van de uitgebreide textiel- en drukkerijverzameling. Blikvangers zijn de oudst bewaarde twijnmolen van Europa en de Engelse ‘Mule Jenny’, een spinmachine die vakkundig naar Gent werd gesmokkeld om ook op het vasteland de textielnijverheid danig te veranderen.

Het museum kan je enkel individueel of met huisgenoten bezoeken. Een bezoek duurt maximaal anderhalf uur. Groepsbezoeken zijn momenteel nog niet mogelijk.

Er worden slechts een beperkt aantal personen tegelijkertijd toegelaten in het museum. Vrije bezoeken zonder reservatie zijn daarom niet mogelijk. Vooraf je bezoek reserveren is dus verplicht, ofwel (binnenkort) via de online ticketingtool ofwel telefonisch via BOEKjeBEZOEK op het nummer 09 210 10 75 (op weekdagen, van 9u tot 12u30 en van 13u30 tot 16u)

Leg je telefonisch je bezoek vast bij BOEKjeBEZOEK? Zorg er dan voor dat je in het museum op elektronische manier je gereserveerde tickets kan afrekenen. Cash geld wordt niet aanvaard. Breng op het moment van je bezoek je online ticket of reservatiebewijs mee naar het museum. Dat maakt het voor de onthaalmedewerker een stuk eenvoudiger.

Kom ook niet meer dan 15 minuten voor aanvang van het door jou gereserveerde tijdsslot langs. Zo vermijden we te veel mensen in de inkomhal.

Breng geen rugzakken, tassen, paraplu's, plooifietsen... mee naar het museum, want de vestiaire is tijdelijk niet beschikbaar.

Kom je met een buggy en wil je die ergens kwijt? Geen probleem. Meld dit eventjes aan de onthaalmedewerker, die je hierbij graag helpt.

Breng op het moment van je bezoek je online ticket of reservatiebewijs mee naar het museum. Dat maakt het voor de onthaalmedewerker een stuk eenvoudiger.

Kom ook niet meer dan 15 minuten voor aanvang van het door jou gereserveerde tijdsslot langs. Zo vermijden we te veel mensen in de inkomhal.


Meer informatie en linken naar plannetjes zie weblink.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Industriemuseum
Minnemeers 10
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer

tot

Open op:

  • Maandag - dinsdag van 9:00 tot 17:00
  • Donderdag - vrijdag van 9:00 tot 17:00
  • Zaterdag - zondag van 10:00 tot 18:00
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 8,00 €; Groepen van minimum 15 personen, houders van een Lerarenkaart/Carte Prof, …: 7,00 €; Gentenaars, op vertoon van de identiteitskaart, houders van een UiTPAS regio Gent, …: 4,50 €; Jongeren van 19 jaar tot 26 jaar, groepsbezoeken in schoolverband (ouder dan 18 jaar): 2,00 €; Houders van een geldige UiTPAS regio Gent met recht op korting voor mensen in armoede, …: 1,20 €; Jongeren onder 19 jaar, vrienden van het Industriemuseum, Gentenaars: elke zondag van 10 tot 13 uur en tijdens de Gentse Feesten, …: 0,00 €

€ 8,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 1,6

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 1,2

Reservaties
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Industriemuseum
Contact info@industriemuseum.be
+32 9 3236500
Trefwoorden OpnieuwOpen

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS