U bent hier:

Huis van Folklore en Tradities

Tentoonstelling Erfgoed

Het Huis van Folklore en Tradities wil de geschiedenis, de folklore en de tradities van Brussel, maar ook van de rest van de wereld, in de schijnwerper zetten. Van de Orde van Manneken-Pis tot de Broederschap van Sint Laurentius, van Chileense tradities tot Tunesische folklore: alle folkloristische en traditionele gilden en verenigingen mogen in dit Huis wonen.
Het Huis van Folklore en Tradities ligt vlakbij het befaamde Manneken-Pis. Sinds de oprichting in 2002 organiseert het tentoonstellingen die de folklore en tradities van Brussel en elders in de verf zetten.

Het Huis van Folklore en Tradities wil de afspiegeling zijn van de Brusselse tradities : ons nationaal ketje speelt er de hoofdrol, maar ook andere folkloristische verenigingen zoals de Orde van de Bloempanch, de Orde van de Faro, de Geschiedkundige kring van Brussel en het Broederschap van de Gezellen van Sint-Laurentius, die o.a. de stoet van de meiboom organiseren, kreigen er een eigen plaats.

- vrije toegang -

Info

Links
Waar Maison du Folklore et des Traditions
Eikstr. 19
1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • Donderdag - zondag van13:00tot18:00
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Contact cultuur@brucity.be
02 279 64 31, 02 279 64 36
Trefwoorden immaterieel erfgoed, Bevestigd2020
Bruzz

De beste uittips voor Brussel vind je bij BRUZZ. Ga naar BRUZZ.be, luister via 98.8, kijk naar BRUZZ op TV of neem het gratis uitmagazine mee.