U bent hier:

Het Spilliaert Huis - Tentoonstelling 'Ontmoetingen met Spilliaert'

Tentoonstelling Schilderkunst

Een unieke selectie meesterwerken van Léon Spilliaert wordt getoond in het pas geopende Spilliaert Huis. De werken zijn afkomstig uit Belgische privéverzamelingen en gekozen door Anne Adriaens-Pannier, die in 2006 ook de grote Spilliaert-retrospectieve in het Brusselse Museum voor Moderne Kunst bracht.
Het Spilliaert Huis wil zoveel mogelijk mensen met het oeuvre van Léon Spilliaert laten kennismaken. Het richt zich tot een breed publiek en wil  een belangrijke gaan rol spelen in een betere ontsluiting en kennis van het werk en van het leven van de kunstenaar.

Als monografisch kunsthuis heeft Het Spilliaert Huis de ambitie om tweemaal per jaar een nieuwe tentoonstelling te brengen en zich te profileren als de thuishaven voor wetenschappelijk onderzoek.

De vestiging van het Spilliaert Huis aan de Zeedijk, op het einde van de Koninklijke Gaanderijen, is een aspect van Oostende dat Spilliaert zeer bewonderde en verwonderde en dat hij ons in zijn werk openbaart.

De eerste tentoonstelling 'Ontmoetingen met Spilliaert', werd samengesteld door Anne Adriaens - Pannier, ereconservator van het KMSKB.
Ter gelegenheid van de tentoonstelling wordt ook een nieuwe publicatie voorgesteld: 'Léon Spilliaert: Het literair en kritisch portret van een kunstenaar', te koop in Het Spilliaert Huis.

Voor groepen van minimum 20 personen is bezoek op afspraak met rondleiding mogelijk buiten de normale openingsuren. In schoolvakanties zal Het Spilliaert Huis doorlopend te bezoeken zijn.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Rotonde West, Thermae Palace
Koningin Astridlaan 7
8400 Oostende

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 12 september 2016 tot 9 oktober 2016
Prijs
Basisprijs: € 5.00; Studenten: € 4; Senioren: € 4
€ 5,0
Organisatie Het Spilliaert Huis vzw
Contact info@artcollection.be
Links
Trefwoorden oostende, thermae palace, Léon Spilliaert, spilliaert