U bent hier:

Het Penhuis: een ochtend met Cees Nooteboom en Jan Vanriet & Audiowandeling Het verdriet van België

+1 punt

In 2018 wordt Hugo Claus met recht en reden uitgebreid gefêteerd. Niet enkel zal het op 19 maart 10 jaar geleden zijn dat de schrijver overleed, maar we vieren dit jaar ook de 35ste verjaardag van Het verdriet van België, zijn meest illustere roman. Vlaams-Nederlands huis deBuren en de stad Kortrijk wekken het universum van Louis Seynaeve opnieuw tot leven in een audiowandeling.
Om 10.30u nodigt Het Penhuis Jan Vanriet uit die samen met Cees Nooteboom herinneringen zal ophalen aan hun vriendschap met Hugo Claus, de waarde van Het verdriet van België in zijn oeuvre en de manier waarop de stad Kortrijk gerust een van de hoofdpersonages mag genoemd worden in het boek. Kevin Absillis, hoofd van het Hugo Clauscentrum (Universiteit Antwerpen), leidt het gesprek in goede banen.

Aansluitend wordt de wandeling feestelijk ingehuldigd met een hapje en een drankje en worden de wandelaars langsheen de route getrakteerd op culinaire en literaire verrassingen. Kies voor wandeling 2 om de animatie onderweg te beleven.
De audiowandeling is vanaf 18 maart ook gratis te downloaden via de websites van de stad Kortrijk en VRT.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar BUDAFabriek
Dam 2
8500 Kortrijk

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 18 maart 2018
Prijs
Basistarief: 7,00 €

€ 7,0

Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: € 1,4

Reservaties
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Centrale Bibliotheek Kortrijk
Links
Trefwoorden #hetpenhuis, Hugo Claus, deBuren, literaire wandeling, Cees Nooteboom, Jan Van Riet, het verdriet van België, #erfgoed, erfgoed

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS