Groenten leren fermenteren
Di 13 jan 2026 - di 27 jan 2026

Groenten leren fermenteren

Heerlijkheid van HeuleZeger van Heulestraat 55, 8501 Heule (Kortrijk)
Geschikt vanaf 18 jaar
Info & reservaties
Mogelijk tot en met 12 januari 2026, 23:00

Info

De groentenfermentatie is een eenvoudige mogelijkheid om de houdbaarheid van je seizoensgroenten te verlengen én de verteerbaarheid ervan te verbeteren. De betere verteerbaarheid komt tot stand door de melkzure fermentatie. Die wordt op een specifieke manier op gang gebracht en zorgt er voor dat “zwaardere” ingrediënten, lichter en daarnaast ook rijker worden aan inhoudsstoffen. In de keuken zorgt de fermentatie van seizoensgroenten ook voor nieuwe en verrassende smaken net omdat de melkzure fermentatie de smaak van je groenten en je toegevoegde droge of verse kruiden intensifieert. In deze les voor aanvangers en geïnteresseerden gaan we ons richten op twee eenvoudige maar zeer belangrijke basistechnieken om onze seizoensgroenten te gaan fermenteren. Op het einde van elke les kan ieder naar huis met twee bokalen groenten om te laten fermenteren. De groenten en het verdere materiaal worden voorzien in de les, bokalen echter dienen zelf te worden meegebracht. Er zullen ook bokalen kunnen worden aangekocht ter plaatse voor wie geen bokalen ter beschikking heeft.

Organised by De Zonnekeuken

Activity Members: Peter Vandermeersch

Wanneer?

  • tot
  • tot

Georganiseerd door

Prijzen en voordelen

Basistarief€ 80,00
Kortingstarief (-50%) - 40.00€ 40,00
Kansentarief (-80%) - 16.00€ 16,00
UiTPASKansentarief met UiTPAS Zuidwest € 16,00

Meer Cursussen of workshops