U bent hier:

Female Focus

Concert Festival Film Lezing of congres Cursus of workshop Hip hop, rnb en rap Politiek en maatschappij Humor comedy Samenleving

Met het gloednieuwe festival Female Focus brengt De Roma een tweedaagse ode aan de vrouwelijkheid in al haar vormen. Wat betekent het anno 2019 om vrouw te zijn? In de wereld, in Europa, in Vlaanderen, in Borgerhout? Dat is dé vraag waarop diverse changemakers, maar ook minder zichtbare vrouwen, een antwoord zoeken. Verwacht je aan een breed en divers programma met onder meer hiphop optredens, workshops, slam poetry, debat en film.

 

Speciaal voor Female Focus strikte De Roma niemand minder dan Mona Haydar. Mona Haydar is een rapper, een poëet, een activiste en bovenal artieste. Ze groeide op in Flint, Michigan als Syrische Amerikaan en ontwikkelde daar haar eigen sound, gevoed door haar intersectionele identiteit en bijhorende gevoeligheden. Ze vormt zaterdagavond het sluitstuk van een groot muzikaal spektakel rond female hiphop. Martha Da’ro verzorgt het voorprogramma. Vier jaar geleden schitterde Martha in de Belgische film “Black” en werd ze door de pers voor haar overtuigende vertelkracht de hemel in geprezen. Na deel uit te maken van het hiphopcollectief Soul’Art, gaat ze nu solo haar weg en ook hier blinkt ze uit door haar sublieme vertelkracht. Haar eerste solosingle “Summer Blues” werd alvast ontzettend goed onthaald. Nu is het uitkijken naar haar debuut-ep Cheap Wine & Paris!


Eerder op de dag wordt het festival geopend door een salongesprek rond vrouwelijkheid anno 2019 ism KifKif en een speakerscorner rond jonge vrouwelijke ondernemers met migratieroots ism Shedidit. Aansluitend kan je aanschuiven bij het buffet van The Foodbridge (€8). Op zondag start Female Focus met een ochtendlijke filmvertoning met brunch (€8).

 

Female Focus wordt georganiseerd met de steun van district Borgerhout, ism Den Eglantier, DOEK, Kifkif, Shedidit en MoMu. Het festival volgt een dag na de Internationale Dag van de Vrouw (vrijdag 8 maart). Door een zo breed mogelijk beeld te scheppen van ‘vrouwelijkheid anno 2019’ wil het bijdragen aan een betere representatie van vrouwen die nog op té veel domeinen ondervertegenwoordigd zijn in onze maatschappij.


Buiten het optreden van Mona Haydar (€10) en het buffet voordien op zaterdagavond (€8) en de film met brunch op zondag (€8) zijn de tickets voor Female Focus gratis. Reserveren is aan te raden.

 

Info

Waar De Roma
Turnhoutsebaan 286
2140 Borgerhout

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 9 maart 2019 tot 10 maart 2019
Reservaties Bestel tickets
Organisatie De Roma
Contact info@deroma.be