U bent hier:

Doctor in de kunsten, Françoise Vanhecke komt naar DEKANTFABRIEK

Dr. Françoise Vanhecke, doctor in de kunsten, polyvalent artiest, sopraan en researcher in de muziek met pionierswerk ISFV® Inhaling Singing, komt naar DeKANTFABRIEK in Ninove op zaterdag 2/9/17. Tijdens de opening van de expo "AUTHORITY, BottomUP", vertolkt zij het muzikale gedeelte van het avondvullend programma met boeiende lezing van Prof.dr. Paul Verhaeghe, psychoanalyticus en auteur van "Identiteit" en"Autoriteit".
Dr. Vanhecke doet uitzonderlijke dingen met haar stem namelijk 'Inhaling singing' of inhalerend zingen,dat is zingen terwijl men inademt. Door verder onderzoek ontdekte ze dat de klankkleur kan veranderen en er totaal nieuwe stemgeluiden bestaan. Hierop behaalde zij na vijf jaar onderzoek haar doctoraat. "Uit artistiek oogpunt kan het een stimulans zijn voor zangers en componisten en uit medisch of wetenschappelijk oogpunt kan het een therapeutische hulp zijn. Mensen, die door omstandigheden hun stem kwijt zijn of ziek zijn, kunnen die terugvinden of leren hergebruiken." Zij reist nu de wereld rond naar symposiums en congressen om haar onderzoek te delen. In DeKANTFABRIEK brengt ze een eigen compositie voor piano, "Romance Romana" en "Improvisaties"
www.francoisevanhecke.com

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar DeKANTFABRIEK, MUZIKALE RONDLEIDING
Burchtdam 4
9400 Ninove
Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 2 september 2017
Leeftijd 12+
Prijs
Basistarief: 10,00 €
€ 10,0
Organisatie Hilde Nijs
Trefwoorden #concert, "Belgische kunst", actuelekunst, #lezing, Art, sopraan, art research, "lezing of congres", doctor, doctoraat