Info
Tijd voor een voedseltransitie: win-win voor het klimaat én jouw gezondheid
In zijn nieuwe boek Grondgenoten toont Dirk Holemans hoe we kunnen zorgen voor een gezond voedselaanbod voor iedereen. Radicaal zorg dragen voor eters, boeren en de levende omgeving leidt tot een positieve spiraal vol veerkracht. Met deze broodnodige voedseltransitie geven we zowel het klimaat als onze gezondheid een duw in de rug. Hoe pakken we dat aan?
We gaan in gesprek met de auteur en gasten Fairouz Gazdallah (Beleidsadviseur Oxfam België), Arne Dambre (huisarts bij WGC Brugse Poort) en Elise Van Broeckhoven (boerin bij Grondig). Journalist Tomas Vanheste modereert. Daarnaast vertellen Emma Tack (Aroma’s vzw) en Kyle Boland (Boland Ferments) hoe zij die broodnodige voedseltransitie elke dag vormgeven.
Tussen 17:00 en 19:00 kan je in ons café terecht bij een aantal infostanden van lokale ondernemers die het anders doen. Je ontdekt initiatieven van boeren, producenten, sociale organisaties als Aroma's vzw, Eethuis Karoot, Padoo, OHNE, De Wassende Maan, Boland Ferments, IJzerkotmolen, Biograno, Anargist, De Landgenoten, plukboerderij Grondig,...
17:00-19:00
infomarkt in het VIERNULVIER Café met lokale ondernemers
19:30-21:15
boekpresentatie 'Grondgenoten' in De Vooruit Theaterzaal
Wanneer?
Contactgegevens
Georganiseerd door
Prijzen en voordelen
Basistarief | € 10,00 |
Pay What You Can - Standard | € 13,00 |
Pay What You Can - Support | € 16,00 |
-26 | € 6,50 |
UiTPAS | Kansentarief met UiTPAS Regio Gent € 2,00 |
UiTPAS-Punten
Spaar hier een punt en geniet van deze voordelen: