Walnoot-Veenbes brood
Za 8 nov

Desembrood voor gevorderden (helaas volzet, schrijf op de wachtlijst in)

Ann KoekepanHoutemstraat 11, 3300 Tienen
Geschikt voor alle leeftijden

Info

Heb je al een beginnerscursus gevolgd bij Ann Koekepan, live of online, en bak je regelmatig zuurdesembrood? Dan is deze gevorderden workshop echt iets voor jou!

In deze workshop leer je hoe je een eenvoudig basisbrood omtovert tot een uniek, persoonlijk meesterwerk, helemaal volgens het BALM-protocol van Dr. Vanessa Kimbell van de Sourdough School.

We bouwen voort op de beginnerscursus en gaan aan de slag met het toevoegen van noten, fruit, groentepuree en andere smaakmakers aan je deeg. Je ontdekt hoe je werkt met een hogere hydratatie (meer water in je deeg), verschillende meelsoorten, en hoe je je broden voedzamer maakt voor je darmmicrobioom.

Uiteraard krijg je een uitgebreide geprinte cursus mee naar huis, boordevol theorie en recepten. Zo heb je alles in handen om thuis te experimenteren, je eigen recepten te ontwikkelen en volop te genieten van heerlijk en gezond, biologisch zuurdesembrood.

Tijdens de lunch smul je van zuurdesempizza, verschillende broodsoorten en een assortiment biologisch, gefermenteerd beleg. Een gezellige, gezonde pauze om even op te laden.

Klaar om je bakkunsten naar een hoger niveau te tillen?
Schrijf je in en laat je inspireren!

Wat leer je?  

Je zal ontzettend veel leren en alles thuis, rustig kunnen nalezen in je gevorderden handboek (meer dan 42 pg.). Doordat we werken met een kleine groep van 4 personen kan je maximaal genieten van de workshop.

*We doorlopen alle stappen van het gevorderden brood maken.
*Je maakt drie verschillende zuurdesembroden, eentje hiervan bak je thuis af.
*Je krijgt tips mee om thuis het brood in je eigen oven te bakken en je leert hoe je zelf recepten maakt.
*Je krijgt nog heel wat tips en recepten voor het bakken met je discard (overschot desem).
*Je krijgt een demonstratie hoe je pizza vormt, belegt en bakt.

Hoe verloopt de dag?

Na aankomst en een drankje overlopen we de theorie.
We zitten niet stil, we starten met het mengen van onze broden zodat ze rustig de tijd krijgen te fermenteren tijdens deze workshop. Je zit dus met je handen in het deeg, zo leer je het meest.

Bereid je voor op een drukke, leerrijke dag. Je krijgt van mij een cursus met duidelijke richtlijnen voor de broden en heel wat theorie.

's Middags proeven we van verschillende soorten brood, een zuurdesempizza die we op de Ooni bakken en gepickeld en gefermenteerd lekkers zoals je van mij gewoon bent.

Wat is inbegrepen?

*Alle Bio-ingrediënten.
*Ganse dag gratis drankjes: zelfgemaakte limonade, gefermenteerde gemberdrank, koffie, thee of water (met vlierbloesemsiroop).
*Uitgebreide lunch met homemade, biologisch (gefermenteerd) beleg en tasting van verschillende broden en pizza.
*De 3 zuurdesembroden (eentje bak je thuis af).
*Gestructureerde uitgewerkte, cursus van meer dan 35 pagina's met heel wat theorie en super veel tips en theorie om zelf je recepten te leren maken.
*Enthousiaste lesgeefster die opgeleid is aan de Sourdough School en spreekt met kennis van zaken.
*Desem, indien je nog eentje wenst.

Wanneer?

tot

Georganiseerd door

Prijzen en voordelen

Basistarief€ 160,00

Meer Cursussen of workshops