De meest tot de verbeelding sprekende feestjes van de Europese geschiedenis – Annelies Van
Net te laat! Deze activiteit is helaas al afgelopen. We helpen je graag zoeken naar iets anders:
Info
Annelies Van Wittenberghe is een historica met een culinaire passie en auteur van ‘Smaak".
In deze lezing haalt zij de lekkerste en meest opmerkelijke historische gerechten van onder het stof. Ze kadert de gerechten in hun bredere economische en culturele context en bekijkt culinaire tradities ook vanuit antropologisch en archeologisch perspectief. Je maakt kennis met de radicaal vernieuwde keuken van de zestiende en zeventiende eeuw, subtiel op smaak gebracht met groene kruiden en je komt te weten hoe de moderne culinaire tradities in Europa al vorm kregen vanaf de achttiende eeuw.
Annelies verrijkt haar verhaal bovendien met inspirerende kooktips en haalbare historische recepten, en linkt het bredere culinair-historische verhaal ook aan het smakelijke erfgoed van de streek!
Wanneer?
Contactgegevens
Georganiseerd door
Prijzen en voordelen
Basistarief | Gratis |
Niet-leden | € 5,00 |