U bent hier:

David & Erik Desimpelaere: Smile

+1 punt

Concert Klassieke muziek

De broers David en Erik Desimpelaere maken reeds sinds hun prille kindertijd samen muziek. In de verrassende combinatie van contrabas en piano brengen ze een mix van originele composities en transcripties.
In 2018 brachten ze hun tweede CD ‘Smile’ uit bij het label Dynamic (It), met muziek Bela Bartok, Manuel De Falla, George Gerschwin, Frédéric & Godfried Devreese en Charlie Chaplin.

David Desimpelaere (°30-12-1991, Kortrijk) wordt internationaal geprezen voor zijn virtuoze en tegelijk melancholische manier van contrabasspelen. De gerenommeerde recensent Remy Franck schreef onlangs in een recensie voor het ‘Pizzacato magazine’; ‘das Spiel von David Desimpelaere ist als stupend zu bezeichnen. Sein Kontrabass klingt so intonationssicher, als sei dies zu bewerkstelligen das Leichteste der Welt, und mit dieser sicheren Technik kann der junge Musiker auf seinem schweren Instrument ganz wunderbar singen.’ David is momenteel verbonden als aanvoerder contrabas bij het ‘Luzerner sinfonieorchester’ (Luzern) en het ‘Orchestra della Svizzera italiana’ (Lugano). Daarnaast treedt hij regelmatig op als solist en kamermusicus in gerenommeerde concertzalen, o.a. het KKL Luzern, Flagey (Brussel), Filharmonie Bratislava, HAMU Academy of Performing Arts Praag. Zijn studies vervolmaakte David aan het Koninklijk conservatorium Brussel, de Guildhall School of Music and Drama en de Musikhochschule Freiburg. Hij kreeg er les van respectievelijk Frank Coppieters, Rinat Ibragimov en Bozo Paradzik. Hij won meerdere prijzen op internationale wedstrijden in oa. Rusland, Tsjechië en USA. David bespeelt twee hedendaagse instrumenten van Marco Nolli en Derek High. Van de Cremonese luthier Marco Nolli bespeelt hij een contrabas met de naam ‘Ariel’; een uniek instrument gemaakt in 2011 in opdracht van Maestro Franco Petracchi.

Erik Desimpelaere behaalde een Masterdiploma Piano aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel bij Piet Kuijken en een Masterdiploma Compositie aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen bij Wim Henderickx en Luc Van Hove. In 2018 behaalde hij een Bachelordiploma Orkestdirectie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Ed Spanjaard en Lucas Vis. Erik Desimpelaere componeert muziek voor diverse bezettingen: van symfonisch orkest, muziektheater, harmonieorkest tot kamermuziek en solo repertoire. Erik werkte als componist reeds samen met verschillende ensembles en artiesten, onder andere het Kamerorkest Brugge, de Koninklijke muziekkapellen van de Gidsen en de Marine, Kugoni trio, Astria trio, Belgian Brass, Eburon quintet en Arco Baleno. Daarnaast is hij ook actief als arrangeur bij diverse ensembles. Erik Desimpelaere is dirigent van het Kortrijks Symfonisch Orkest en chef-dirigent van het Koninklijk Harmonieorkest Vooruit Harelbeke.

Kaarten: € 12,00 - € 10,00 met reductie
Gratis voor leden Akoestiek Menen

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar CC De Steiger
Waalvest 1
8930 Menen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Prijs
Basistarief: 12,00 €

€ 12,0

Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: € 2,4

Reservaties
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie CC De Steiger Menen

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS